Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Interesujący produkt surowcowy dla inwestorów długoterminowych.

Napisany przez Karat
Tutaj kolejny interesujący produkt surowcowy zabezpieczony kapitałem. Muszę się jednak jeszcze dokładniej przyjrzeć. Emisja już się odbyła i można go śledzić na liście kursów. Broszura sprzedaży znajduje się pod adresem: www.sg-zertifikate.de Zobacz pod Emisje: Rohstoff Bonusjäger SG5S6729.11.2012 27.10.2006 Mam nadzieję, że działa. Karat

Napisany przez Karat
Jestem znowu natrafił na surowiec, który moim zdaniem jest interesujący (ropa, miedź, nikiel, cynk, aluminium). Jest on zabezpieczony przed wahaniem kursu walutowego, ale oparty jest na euro. To może być wadą przy obecnym kursie euro. Pozostałe warunki nie są złe, chociaż ceny surowców są już wysokie. Jednakże, w długim okresie na pewno wzrosną. Nie trzeba kupować produktu przy emisji i można to zrobić wskutek korekt w sektorze surowcowym po kursie poniżej 100%. Można zaoszczędzić na opłacie emisyjnej w wysokości 1%. Należy jednak pamiętać o opłatach giełdowych, które są tylko ułamkiem wymienionej opłaty. Oto link do prospektu emisyjnego. www.barclaysinvestors.com Karat

Napisany przez beat
Cześć Karat Wiesz, takie rzeczy nie są moją działką, ale mimo wszystko kilka myśli, które przyszły mi do głowy podczas przeglądania broszury: Nie podoba mi się mieszanka oleju z metalami, ponieważ mogą one działać na siebie wzajemnie w sposób przeciwny i się neutralizować. Okres trwania około 5 lat jest cholernie długi. Teraz jesteśmy w połowie na szczycie, w środku wszystko dobrze idzie, a za 5 lat znów jesteśmy na dole i widziałem tylko wszystkie szczyty. Dla mnie kluczowe byłoby więc to, ile obecnie wart jest ten sposób x i czy można go sprzedać. Czyli wartość rynkowa obecnie x. Nawiasem mówiąc: podczas moich poszukiwań dotyczących Silver Wheaton wielokrotnie trafiałem na Twoje wpisy. Masz nosa. Ale jak się zdaje, nie jesteś tam zainwestowany. Jeśli wierzysz w trwały wzrost ceny srebra, zdecydowanie powinieneś tam zainwestować. Bo Twoje CDE wyglądają obok tego blado. Oczywiście ma również dźwignię w dół. Tylko cena srebra w tej chwili jest jeszcze bliżej dna niż nieba. Wzrost kursu z ostatnich 4 tygodni prawdopodobnie Cię zniechęcił. W rzeczywistości to nie był koniecznie akcja, ale rosnące ceny srebra, które są z dźwignią. ? Ale to tak, nawiasem mówiąc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata