Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Nowy produkt inwestycyjny / Propozycje!

Napisany przez Karat
Jakbyśmy w tym forum zbierali propozycje od odwiedzających forum dotyczące strukturyzowanych produktów inwestycyjnych, a następnie, przy dobrych propozycjach, przedstawilibyśmy je bankom do wdrożenia.Przykład:Kapitał chroniony produkt oprocentowany co najmniej 5% rocznie i okres trwania od 3 do 10 lat.Po prostu jasny, zrozumiały produkt bez haczyków i dziur i z rzeczywistymi korzyściami dla inwestora, a nie tylko dla banku.Zauważyłem, że na rynku istnieje wiele interesujących produktów strukturyzowanych, gdzie można osiągnąć w najlepszym wypadku dobre stopy zwrotu, ale zawsze jest jakiś haczyk na niekorzyść inwestora.Np. jest gwarantowana ochrona 100% kapitału i możliwe oprocentowanie do 8% / 9%, ale w najgorszym przypadku nie ma odsetek.Myślę jednak, że można to zrobić inaczej.Dlatego proponuj dobre pomysły, jak taki produkt (tzw. krówka dojrzała) mógłby wyglądać.Być może można by zachęcić kilka banków do opracowania takiego produktu i zaprezentowania go tutaj na forum.Salamander, co myślisz na ten temat. Co moglibyśmy zrobić w tym forum w tym zakresie? Myślę, że potrzebujemy tutaj trochę więcej akcji.PozdrowieniaKarat

Napisany przez richard100
Cześć Karat
Chciałbym, żeby na rynku pojawiło się kilka dobrych GOALS.
Dobrymi GOALSami są te, które dotyczą akcji szwajcarskich o niskim wskaźniku P/E, takich jak ZURN i RUKN, z okresem trwania 2 lata lub dłużej. Obecnie na rynku pojawiają się tylko GOALe trwające 1 rok i związane z 2 lub 3 akcjami. Na przykład na dzisiejszej odwrotniej stronie FuW strona 27.
Najlepszym GOALem, jaki kiedykolwiek kupiłem, jest Val. Nr. 1504872 dotyczący RD. Warto go kupić nawet po dzisiejszym kursie, biorąc pod uwagę stopę zwrotu.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez Karat
Czas trwania GOAL jest ograniczony pod względem podatkowym do jednego roku!
W przypadku GOAL i bariery banku Bank Leu istnieje zawsze ryzyko, że w zależności od rozwoju inwestor otrzyma akcje na końcu. Dla osób, które nie chcą posiadać akcji, może to stanowić problem.
Dodatkowo istnieje ryzyko, że akcje mogą zostać kupione taniej w tym okresie niż cena, jaką zapłacono za GOAL. Tak więc obie opcje, sprzedaż akcji (możliwość sprzedaży akcji po określonej cenie) i dodatkowe opłaty są zawsze u banku.
Karat

Cześć Karat
Muszę niestety się z Tobą nie zgodzić. Przeznaczenie może być dłuższe niż 1 rok. Na przykład RD Przeznaczenie Nr. 1504872 z okresem trwania od 2002 do 2007 roku
CS Przeznaczenie Nr. 1936780 z okresem trwania 18 miesięcy.
ZURN Przeznaczenie Nr. 1797810 z okresem trwania 18 miesięcy.
Do tej pory miałem prawie same dobre doświadczenia z przeznaczeniami. Przed zakupem należy zastanowić się, gdzie stoi kurs. Czy istnieje raczej możliwość wzrostu kursu, czy też nie.
Oczywiście nie jest to instrument dla wszystkich inwestorów. Wolę trzymać wróbla w garści niż gołębia na dachu. Kiedy otrzyma się wtedy akcje, nie ma dodatkowych prowizji za zakup.
Miałem kiedyś SCMN Przeznaczenie. Okres trwania 2 lata. Oprocentowanie 10%. Strike at 450 sfr.
Po 2 latach kurs wynosił 400. W rezultacie otrzymałem akcje. Po około 6 miesiącach kurs wzrósł do 460, więc zdecydowałem się sprzedać. Stopa zwrotu była zadowalająca.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Karat
Cześć Rich
Tak, zgadzam się z Tobą. Też wolę wróbla w garści niż gołębia na dachu. Myślę, że rentowność z barierami i celami jest dobra. Ale ostatecznie musi się to udać.
Karat

Istnieją jeszcze klarowne, transparentne produkty. Trzeba ich szukać i być gotowym opuścić Szwajcarski frank i przejść na euro, dolary lub funty. Mam tutaj przykład dobrego produktu dla inwestora zadowolonego z przeciętnego zwrotu 4%.
Nr. 1937777
Oczywiście istnieje ryzyko walutowe. Ale osoba gotowa pozostać przez kilka lat w danej walucie, minimalizuje także to ryzyko.
Są również zwykłe obligacje AAA w funtach, które przynoszą zwrot 5%. Ponieważ Funt działa raczej równolegle do dolara, nie osiąga on również najwyższych wartości.
Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata