- śr mar 02, 2005 7:02 am
Jakbyśmy w tym forum zbierali propozycje od odwiedzających forum dotyczące strukturyzowanych produktów inwestycyjnych, a następnie, przy dobrych propozycjach, przedstawilibyśmy je bankom do wdrożenia.Przykład:Kapitał chroniony produkt oprocentowany co najmniej 5% rocznie i okres trwania od 3 do 10 lat.Po prostu jasny, zrozumiały produkt bez haczyków i dziur i z rzeczywistymi korzyściami dla inwestora, a nie tylko dla banku.Zauważyłem, że na rynku istnieje wiele interesujących produktów strukturyzowanych, gdzie można osiągnąć w najlepszym wypadku dobre stopy zwrotu, ale zawsze jest jakiś haczyk na niekorzyść inwestora.Np. jest gwarantowana ochrona 100% kapitału i możliwe oprocentowanie do 8% / 9%, ale w najgorszym przypadku nie ma odsetek.Myślę jednak, że można to zrobić inaczej.Dlatego proponuj dobre pomysły, jak taki produkt (tzw. krówka dojrzała) mógłby wyglądać.Być może można by zachęcić kilka banków do opracowania takiego produktu i zaprezentowania go tutaj na forum.Salamander, co myślisz na ten temat. Co moglibyśmy zrobić w tym forum w tym zakresie? Myślę, że potrzebujemy tutaj trochę więcej akcji.PozdrowieniaKarat