Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Który dealer samochodowy oferuje Citroena z finansowaniem zeroprocentowym.

Napisany przez ADMCI4
Po prawdzie, prawdopodobnie nie będziemy mieli innego wyboru niż kupno nowego samochodu w ciągu przyszłego roku, więc już teraz szukam sposobów na znalezienie korzystnej oferty. Cena zakupu sama w sobie jest wystarczająco wysoka, więc skoro już decydujemy się na nowy samochód, powinien to być rozsądny wybór, którego się nie robi często. Dlatego bardzo istotne jest, aby zaoszczędzić na oprocentowaniu kredytu. Kiedyś finansowanie na 0% było normą, ale ostatnio rzadko spotykam się z takimi ofertami. Kto może mi powiedzieć, gdzie mogę znaleźć jak najbardziej korzystną ofertę na Citroena C5 Break z finansowaniem na 0%?

Napisany przez 2Bolitho
Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie. Ale inne pytanie mogę odpowiedzieć. Finansowanie w wysokości 0% to środek subsydiowania zakupu samochodu. Gdy biznes idzie źle, sprzedawcy obniżają ceny lub oferują inne korzyści, takie jak 0% finansowanie. Obecnie biznes samochodowy kwitnie, dla wielu modeli są nawet okresy oczekiwania. Wtedy chęć udzielania rabatów lub substancjonowania innych produktów znacznie spada.

Mam jeszcze dwie pytania: od jak dawna wiedzieliście, że będziecie potrzebować nowego samochodu? Na pewno to nie przyszło wam do głowy wczoraj, prawda? Jeśli jednak potrzebujecie samochodu koniecznie i chcecie jeździć czymś porządnym, to powinniście dawno temu zaoszczędzić. Wtedy zakup dodatkowego produktu, takiego jak finansowanie, byłby zbędny, a w międzyczasie moglibyście otrzymać dobre oprocentowanie. ... Ach tak, były jeszcze wszystkie inne niezaplanowane wydatki, zakupy z priorytetem i urlop itp. Rozumiem. ;-) Nie, serio, powinniście na pewno to zrobić. Oprócz finansowania i oszczędzania na naprawy, które kiedyś będą niezbędne, należy również zabezpieczyć fundusz na zakup nowego samochodu za x lat. W ten sposób unikniecie finansowania kolejnego samochodu. Ekonomicznie patrząc, finansowanie samochodu jest jednym z niewłaściwych rzeczy, jakie można zrobić. Płacenie odsetek i utrata wartości. Świetnie. Może jeszcze bardziej nieefektywne jest tylko finansowanie urlopu.

Napisany przez Naseweis
Po co jest finansowanie w zerowej stopie procentowej, jeśli cena zakupu jest zdecydowanie za wysoka Lepiej byłoby skorzystać z salonu samochodowego, który oferuje około 20 - 25% rabatu na cenę zakupu i umożliwia finansowanie z oprocentowaniem na poziomie około 4%.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata