Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy poręczyciele mogą ubiegać się o własny kredyt w trakcie okresu kredytowania?

Napisany przez ADMCI4
Kochani użytkownicy forum.

Mam pewien problem i chciałbym zasięgnąć tutaj rady na tym wspaniałym forum finansowym. Na pewno macie dla mnie jakąś radę. Dwa lata temu pomogłem mojej ówczesnej dziewczynie, biorąc na siebie poręczenie kredytu samochodowego. Choć już nie jesteśmy parą, to dla mnie nie stanowi to problemu. Teraz jednak jestem w sytuacji, w której sam potrzebuję kredytu. Teraz jednak nie jestem pewien, czy miałbym szczęście w banku, dopóki to poręczenie istnieje. Czy poręczenie i własny kredyt są w ogóle możliwe razem?

Dziękuję,
Andrzej

Re: Czy poręczyciele mogą ubiegać się o własny kredyt w trakcie okresu kredytowania?

Napisany przez Naseweis
Cześć Andrej,

zazwyczaj kredyt zależy od indywidualnych dochodów, długów i innych szczegółów.

Jednakże, przy wnioskowaniu o kredyt, należy również wspomnieć o poręczeniu.

Następnie decyduje kredytodawca, czy udzielić Ci pożyczki.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez MThiemann
Cześć Andrej546,

masz rację. Zobowiązanie poręczenia, które już zostało podjęte, nie jest na razie ogólnym powodem do odrzucenia Twojego własnego kredytu.

Bank sprawdza, czy w najgorszym przypadku jesteś w stanie obsłużyć obie raty kredytowe - zarówno swoją, jak i ratę kredytu swojej byłej dziewczyny - z Twoich dochodów.

Jeśli Twoje dochody na to wystarczają, to - przynajmniej pod względem zdolności kredytowej - nie powinno być żadnych przeszkód dla Twojego własnego kredytu.

Pozdrowienia
M. Thiemann

Napisany przez Walter69
Poręczenie to naprawdę tylko jeden z aspektów oceny zdolności kredytowej i nie jest decydującym kryterium przy udzielaniu kredytu. Więc po prostu spróbuj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata