Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: 500 000 euro bez banku. Czy to możliwe?

Napisany przez nobank
Jako osoba samozatrudniona absolutnie nie chcę korzystać z kredytów bankowych. Współpracuję z bankami wyłącznie na zasadzie rachunku bieżącego, bez kredytów odnawialnych, i od wielu lat radzę sobie dobrze. Moja historia kredytowa oraz inne informacje są z pewnością nienaganne.

Teraz pojawiła się okazja - obiekt nieruchomości, który byłby niemal idealny dla mnie i mojego przedsiębiorstwa. Mieszkanie i praca pod jednym dachem. Jedynym problemem jest to, że jest to 5 lat za wcześnie dla mojego planu płatności gotówkowej.

Potrzebowałbym pożyczki w wysokości 500 000 euro na zakup i modernizację. Planowany jest zwrot w ciągu 126 miesięcy po 5000 euro miesięcznie, oczywiście z zastawem hipotecznym. Z finansowego punktu widzenia miesięczna płatność jest już pokrywana przez ponad połowę z odpadającej opłaty za wynajem.

Czy ktoś mógłby podać mi wskazówkę, gdzie można uzyskać takie pożyczki? Proszę, nie podawajcie mi sugerowanych przez banki. Jestem wdzięczny za każdą wskazówkę.

nobank

Napisany przez Geldbaum
Cześć Nobank,

być może za pośrednictwem spółki inwestycyjnej.

Pozdrowienia z okolic Karlsruhe

Mario Celic

Napisany przez Naseweis
Cześć Nobank,

mam dla Ciebie link!

https://lmgtfy.com/?q=kredit+von+privaten+Geldgebern

Pozdrowienia N.

Napisany przez Franziska83
Myślę, że bank byłby najbezpieczniejszą alternatywą. Jeśli zdecydujesz się skorzystać z usług innych firm kredytowych, zalecam dokładne przeczytanie drobnego druku. Zbyt wysokie oprocentowanie lub pułapki kredytowe nie są rzadkością.

Napisany przez Naseweis

Myślę, że bank byłby najbezpieczniejszą alternatywą. Gdy zwracasz się do innych firm kredytowych, należy dokładnie przeczytać drobny druk. Zbyt wysokie odsetki lub pułapki kredytowe nie są rzadkością.

Kredytowe pułapki występują także w bankach!

Zawsze należy dokładnie przeczytać dokumenty umowne, niezależnie od firmy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata