Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy doradcy ds. nieruchomości są zawsze związani z bankiem?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio rozmawiałem z doradcą mojego banku domowego, aby dowiedzieć się niezobowiązująco i swobodnie o zakupie mieszkania. Oczywiście zauważyłem, że głównym celem tej konsultacji było sprzedanie kredytu. W tym momencie trudno mi już poważnie traktować tę konsultację, ponieważ nigdy nie wiem, czy jestem doradzany w moim interesie. A co w przypadku, gdy korzysta się z usług neutralnych doradców? Czy też są oni związani z bankiem, nawet jeśli nie są bezpośrednio zatrudnieni przez niego? Czy otrzymują prowizje od banków i dlatego doradzają w określonym kierunku? Cieszyłbym się z kilku porad.

Re: Czy doradcy ds. nieruchomości są zawsze związani z bankiem?

Napisany przez Naseweis

Jak jest, jeśli zdecydujesz się skorzystać z usług neutralnych doradców? Czy są oni również związani z bankiem, jeśli nie są bezpośrednio zatrudnieni przez niego? Czy otrzymują prowizje od banków i dlatego doradzają w określonym kierunku?

Cześć,

Każdy, kto pośredniczy w udzieleniu Ci kredytu, chce otrzymać za swoje działania wynagrodzenie. W większości przypadków odbywa się to poprzez prowizje od kredytodawcy.
Który bank, firma ubezpieczeniowa czy kasa oszczędnościowa może udzielić kredytu, możesz dowiedzieć się od danego pośrednika.

Pośrednicy w sprzedaży ubezpieczeń także mogą pośredniczyć w udzielaniu kredytów w różnych bankach, kasach oszczędnościowych i bankach hipotecznych.

Pozdrowienia, N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata