Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy dla płatności kartą kredytową w internecie będą również stosowane kody TAN?

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj znów dokonałem przelewu internetowego za pomocą mojej karty bankowej. To jest znacznie bardziej skomplikowane, od kiedy moje bank oferuje tylko metodę uwierzytelniania SMS-TAN lub Chip-TAN. Ze względów bezpieczeństwa wybrałem metodę Chip-TAN. Jestem jednak przekonany, że zapewnia ona wyższy poziom bezpieczeństwa. W przypadku kart kredytowych również dyskutuje się nad poprawą bezpieczeństwa. Czy zatem można spodziewać się, że wkrótce również płatności internetowe będą wymagały uwierzytelnienia za pomocą TAN?

Re: Czy dla płatności kartą kredytową w internecie będą również stosowane kody TAN?

Napisany przez petethefarmer
Tego rodzaju rozwiązanie nie jest mi dotąd znane w przypadku kart kredytowych. Obecnie raczej stawia się na podawanie PINu podczas płatności kartą kredytową, co z jednej strony zapewnia większe bezpieczeństwo (trudniejsze skopiowanie karty, płatność nie jest już dokonywana podpisem, lecz za pomocą PINu), ale nie zawsze jest to korzystne dla klienta (patrz tutaj: Karta kredytowa i PIN: W razie wątpliwości klient ponosi odpowiedzialność - biallo.de).

Napisany przez 2Escorpio

Takie rzeczy nie są mi dotąd znane w przypadku kart kredytowych. Raczej coraz bardziej stawia się na wprowadzanie PINu przy płatnościach kartą kredytową, co z jednej strony zapewnia większe bezpieczeństwo (trudniejsze skopiowanie karty, płatność już nie podpisem, tylko PINem), ale nie zawsze jest to korzystne dla klienta (patrz tutaj: Karta kredytowa i Pin: W razie wątpliwości odpowiedzialny jest klient - biallo.de).

To, że płatności kartą kredytową w handlu coraz częściej zmieniają się z podpisu na PIN, jest prawdą.

Co się tyczy mTAN / SMS-Tan dla kredytówek w przypadku płatności internetowych, będzie to przyszłość. Niektóre banki, np. BW-Bank, już kilka tygodni temu przeszły na to rozwiązanie 3D Secure - Baden-Württembergische Bank ... pozostałe będą musiały podążyć za nimi.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata