Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak przebiega współpraca między bankami a firmami kart kredytowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

od mojego banku otrzymałem ofertę kredytowej karty, którą regularnie używam od kilku lat. Dodatkowo kilka miesięcy temu dostałem kartę Amazon, która zdaje się współpracować z Landesbank Berlin. Ostatnio zdarzyło się, że obciążenie karty kredytowej nie mogło być zrealizowane, ponieważ nie było wystarczających środków na moim koncie. W zasadzie nie potrzebuję tej karty kredytowej. Bardziej zależy mi na karcie Master Card i teraz obawiam się, że bank przekaże tę odmowę obciążenia również Master Card i możliwe, że będę musiał oddać kartę. Jak dobrze są połączone banki z towarzystwami kart kredytowych?

pozdrowienia,
Solido

Napisany przez petethefarmer
Przedsiębiorstwo kart kredytowych dostarcza jedynie infrastrukturę. Ocena twojej zdolności kredytowej i udzielenie kredytu należy wyłącznie do twojego banku. Jeśli teraz spłacisz zadłużenie z nieudanej obciążenia szybko, prawdopodobnie nic się złego nie stanie. W najgorszym wypadku możesz dostać wpis do bazy dłużników lub mieć trudności z uzyskaniem nowych kart kredytowych i umów na telefony komórkowe, a także twój limit kredytowy może ulec zmniejszeniu. Ale bardzo prawdopodobne jest, że twoją kartę kredytową nie odejmą, zwłaszcza jeśli nadal otrzymujesz regularne dochody. Twój główny kontakt pozostaje zawsze twoim bankiem, a nie Visa ani MasterCard!

Napisany przez 2Escorpio

Nie odbierze się ci karty kredytowej, ale najprawdopodobniej nie.

Chociaż... gdy coś się negatywnego zmienia w Schufie klienta, otwiera się okno dla bankowego opiekuna, który ma to sprawdzić i podjąć działania.

W zależności od siły negatywnego wpisu w Schufie, system może nawet tymczasowo nałożyć blokady bezpieczeństwa, na przykład zakaz używania karty w debecie.... dopóki doradca klienta nie przyjrzy się sprawie i ewentualnie jej nie odblokuje.

Ogólnie rzecz biorąc, jeśli w Schufie znajduje się informacja o wypowiedzeniu karty kredytowej z powodu niezapłacenia (nawet jeśli została już spłacona), zazwyczaj karta kredytowa musi zostać natychmiast zablokowana / wypowiedziana lub zmieniona na przedpłaconą (jeśli to możliwe).

Odtrącenie dyspozycji jest zawsze bardziej elastyczne niż karta kredytowa, ponieważ w przypadku dyspozycji jest limit kwoty X... w przypadku karty kredytowej można ją dalej używać nawet jeśli limit jest już przekroczony (oczywiście trzeba wiedzieć jak / gdzie, ale to nie jest trudne do odkrycia).

Aby powiedzieć coś bardziej precyzyjnego, musiałbym wiedzieć, jak długo minęło między zwrotem obciążenia a wpłatą oraz w jakim stopniu bank już działał.

I jak napisał już petethefarmer, problemem nie jest powiązanie poszczególnych organizacji kart kredytowych, lecz Schufa, przez którą przechodzi niewątpliwie WSZYSTKO dotyczące kart kredytowych!

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata