- pt mar 16, 2012 1:56 pm
Cześć wszystkim, Jestem ForExDaytraderem z Dortmundu i dobrowolnie opiekuję się grupą studentów z TU Dortmund. Celem jest stworzenie Java-based EA, który będzie używany w przyszłości. EA ma łączyć kilka wskaźników z jeszcze nieokreśloną wagą. Nie ustalono jeszcze, które dokładnie wskaźniki będą używane. Dlatego obecnie różne wskaźniki są testowane indywidualnie. Na podstawie testów zostanie określone, które wskaźniki zostaną zaimplementowane. Następnie będzie potrzebne ich precyzyjne dostrojenie. Do tego jednak każdy wskaźnik musi być programowany osobno, a jeśli testy wykażą negatywne wyniki, cała praca pójdzie na marne. To oczywiście zajmuje sporo czasu. Ze względów informatycznych, których jako ekonomista niestety nie rozumiem, proces ten ma trwać szczególnie długo w przypadku Ichi. Dlatego chcielibyśmy zlecić tę część pracy zewnętrznie. Oznacza to, że potrzebujemy bezpłatnego, niezależnego od licencji, opartego na Javie Ichimoku. To czy posiada on interfejs graficzny, czy nie, jest bez znaczenia. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc w tej kwestii. W przeciwnym razie będziemy musieli zainwestować więcej czasu, co znowu zabierze mi czas przeznaczony na trading. Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie Schrotti p.s. do adminów - jako że jestem nowy w tym forum i używane są różne wskaźniki na różnych rynkach, nie jestem pewien, czy umieściłem to we właściwym temacie. Jeśli nie, proszę o przeniesienie wątku.