Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy istnieje różnica między zakupem a subskrypcją akcji?

Napisany przez ADMCI4
Jestem niezbyt zaznajomiony z pojęciami z świata finansów. Dotychczas zawsze myślałem, że kupując akcje, są one w pewien sposób wykupione. Teraz jednak zauważyłem, że oba pojęcia pojawiły się obok siebie. Wygląda na to, że istnieje możliwość zarówno zakupu akcji, jak i wykupu. Czy wykupienie oznacza zatem rodzaj rezerwacji, czy też następuje po zakupie? Istnieje tyle rzeczy związanych z akcjami, które dla mnie są niejasne, dlatego chciałbym się tutaj dowiedzieć. Byłoby miło, gdyby ktoś mógłby mi w prostych słowach wyjaśnić różnicę.

Re: Czy istnieje różnica między zakupem a subskrypcją akcji?

Napisany przez 2Bolitho
Mówi się o subskrypcji przy pierwszym wydaniu akcji. Jeśli suma subskrybowanych akcji jest równa lub mniejsza niż suma wydawanych akcji, wszystko jest w porządku. Wszyscy otrzymują wtedy swoje akcje. Jeśli jednak subskrybowano więcej akcji, zostaje przeprowadzony los lub zastosowany zasadę kto pierwszy, ten lepszy. Kupno staje się wtedy swobodną wymianą akcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata