Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Który bank samochodowy przejmuje finansowanie przy istniejących kredytach?

Napisany przez ADMCI4
Kochani Użytkownicy tego forum. Mam duży problem. Nasze auto od dłuższego czasu jest w bardzo złym stanie
i dotychczas naprawialiśmy je za dużą cenę. Jednak teraz się to już kompletnie nie opłaca, a kolejna naprawa byłaby znowu bardzo kosztowna. Dlatego chcielibyśmy sfinansować nowe auto, najlepiej poprzez bank samochodowy, ponieważ jest to tańsze. Mamy jednak kilka kredytów w toku, w tym również finansowanie nieruchomości. Kto z was zna banki samochodowe, które mimo to zgodziłyby się przejąć takie finansowanie? Jakie zabezpieczenia musielibyśmy wtedy przedstawić?

Napisany przez Dasdi1970

Kochani Użytkownicy tego forum. Mam duży problem. Nasz samochód od dawna jest w opłakanym stanie i do tej pory wielokrotnie naprawialiśmy go za drogie pieniądze. Teraz jednak już się to kompletnie nie opłaca, a kolejna naprawa byłaby i tak bardzo kosztowna. Dlatego chcielibyśmy sfinansować samochód, najlepiej poprzez bank motoryzacyjny, ponieważ jest to tańsze. Jednak mamy już kilka kredytów, w tym też kredyt hipoteczny. Kto z Was zna banki samochodowe, które mimo to zgodziłyby się przejąć takie finansowanie? Jakie zabezpieczenia musielibyśmy w takim przypadku przedstawić?

Czemu koniecznie ma to być bank samochodowy?

Dobrze, jeśli chcecie kupić samochód nowy, można dostać atrakcyjne oprocentowanie. Ale nawet w takiej sytuacji opłaca się czasem sfinansować go z zewnątrz i wynegocjować rabat.

Jeśli jednak ma to być używany samochód, warunki oferowane przez dealerów są zazwyczaj bardzo zbliżone do standardowych ofert innych instytucji finansowych.

A jeśli finansowanie nie zostało zaciągnięte jako kredyt samochodowy, nie powinno być problemów z uwzględnieniem istniejących zobowiązań.

Jeśli finansujecie zakup w salonie samochodowym, bez względu na to, czy to auto nowe czy używane, zazwyczaj finansowane jest tylko samo auto.

Napisany przez Luke
Tego nie mogę w pełni potwierdzić. Wiem, że sprzedawcy samochodów generują 90% swoich dochodów z finansowania samochodów. Do tego dochodzą ubezpieczenia, takie jak ubezpieczenie od niewypłacalności, itp.

Jeśli ktoś płaci za samochód gotówką, sprzedawca na tym początkowo nie zarabia, a jedynie salon samochodowy. Niekoniecznie będzie też starał się dokonać transakcji od razu, a klientowi z finansowaniem zdecydowanie dałby pierwszeństwo.

Pozdrawiam

Napisany przez Naseweis
Cześć Luke,

Twoja odpowiedź jest niepoprawna,

Sprzedawca samochodów zarabia najwięcej na sprzedaży pojazdu (między 3 a 6% od ceny sprzedaży netto).

Dlatego jest zainteresowany każdą sprzedażą i aby ją osiągnąć,
jeśli to możliwe, zaproponuje także super finansowanie.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Cześć Zwierzaku,

moja odpowiedź nie jest błędna. Odnosi się do poprzedniego mówcy, który twierdził, że przy zakupie samochodu można uzyskać większą zniżkę, jeśli się go sfinansuje u konkurencji i dostarczy pieniądze dealerowi samochodowemu.

To nie jest prawda. Zgadzam się z twoją opinią w tym sensie, że sprzedawca autosalonu będzie starał się zapewnić najlepsze finansowanie. Jednak twierdzenie, że zarabiają 3-6%, to nonsens. Może to być prawdą dla właściciela autosalonu, ale nie dla jego sprzedawcy.

Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis

moja odpowiedź nie jest błędna. Odwołuje się do poprzedniego mówcy, który twierdził, że otrzymuje się większą zniżkę przy zakupie samochodu, gdy się go finansuje za pomocą zewnętrznych środków i wkłada się pieniądze na stół dealerowi.

@Luke,

Chciałbym dorzucić tutaj jeszcze raz Twoją poprzednią odpowiedź, jeśli przypadkiem zapomniałeś:

Wiem, że sprzedawcy samochodów w 90% generują swoje dochody z finansowania samochodów. Dochodzi jeszcze ubezpieczenie, np. ubezpieczenie spłaty kredytu itp.

Dlatego Twoja odpowiedź była błędna.

Jednak twierdzenie, że zarabia się 3-6%, to bzdura. Może to mieć zastosowanie dla właściciela salonu samochodowego, ale nie dla jego sprzedawcy.

Skąd masz te informacje?
Co sądzisz, ile prowizji dostaje dobry sprzedawca samochodów?

Moje informacje pochodzą z mojej poprzedniej pracy jako księgowego kadrowego w salonie samochodowym.

Więc proszę, nie nazywaj wszystkiego bzdurą, jeśli nie masz pojęcia.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Tak jest, sprzedawcy samochodów nie należeli do najlepiej zarabiających. Nie mówię o samozatrudnionych, tylko o zatrudnionych. Być może jest to nadal prawdą w przypadku sprzedawców aut w małych miasteczkach, jednak najwięcej zarabiają na prowizji od oprocentowania, które doliczają do finansowania.

Nikt inny w tym wątku nie wydaje się mieć pojęcia.

Napisany przez Naseweis

Autoverkäufer nie należeli do najwyżej opłacanych. Nie mówię o przedsiębiorcach, ale o pracownikach. Być może jest to nadal prawdą w przypadku dealerskich wsi i lasów, ale najwięcej zarabiają na oprocentowaniu, które pobierają przy finansowaniu.

Nikt inny w tym wątku nie wydaje się mieć pojęcia.

Tegoż bredni mistrz Luke pisze tutaj!

Uważa dealerów Mercedes, VW, BMW za dealerów wsi i lasów???

Napisany przez morales
Tak właściwie każdy bank to robi. To zależy tylko od tego, czy nadal jesteś godny kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata