Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy starszy kierowca obniża wysokość składek?

Napisany przez ADMCI4
Mój syn ma własny samochód od trzech lat, który jest również zarejestrowany na jego nazwisko. Składki są oczywiście wysokie, ponieważ ma on mniej niż 25 lat, a jego dziewczyna, która również została dodana jako kierowca, jest jeszcze młodsza. W związku z przekazaniem samochodu mojemu synowi zarejestrowaliśmy teraz moją żonę jako kierowcę, co spowodowało dostanie nowego dokumentu ubezpieczeniowego z nowym rachunkiem składkowym. Zauważyliśmy, że składka jest teraz niższa niż wcześniej. Chociaż to nie jest duża kwota, czy możliwe jest, że dodanie starszego kierowcy automatycznie obniży składkę?

Re: Czy starszy kierowca obniża wysokość składek?

Napisany przez Naseweis

Mój syn ma od trzech lat własny samochód, który jest również zarejestrowany na jego nazwisko. Składki są oczywiście wysokie, ponieważ jest on jeszcze w wieku poniżej 25 lat, a jego dziewczyna, która również jest wpisana jako kierowca, jest nawet młodsza.
Teraz, z powodu przeniesienia samochodu, mój syn wpisał moją żonę jako kierowcę, co spowodowało otrzymanie nowego rachunku składkowego i zmodyfikowanej umowy.
Zauważyliśmy, że składka jest teraz niższa niż wcześniej.
Choć różnica nie jest duża, czy możliwe jest, że dodanie starszego kierowcy spowodowało automatyczne obniżenie składki?

Nie - zawsze decydujący jest najmłodszy kierowca.

Czy możliwe jest, że najmłodsza kierowca (dziewczyna syna) nie jest już wymieniona w umowie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata