Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy obrazy są również uznawane jako zabezpieczenie kredytu

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór.
Dwa lata temu odziedziczyłem kilka bardzo cennych obrazów po mojej ciotce.
Ponieważ sam nie jestem znawcą ani miłośnikiem sztuki, odłożyłem te obrazy do sejfu w banku.
Od tamtej pory nic z nimi się nie stało. Ponieważ pilnie potrzebuję większej sumy jako kredytu i nie mam żadnych innych zabezpieczeń do zaoferowania, przypomniały mi się te obrazy.
Wydaje mi się, że możliwe jest zastawienie biżuterii jako zabezpieczenia w banku.
Czy moje obrazy mogą spełniać podobną funkcję?
Czy muszę je jeszcze raz oficjalnie wycenić, czy też bank się tym zajmie?
Dziękuję, Oscar

Napisany przez RichardSchneide
No cóż, z obrazami może być trudniej, myślę, że na pewno będziesz potrzebować ekspertyzy. Spróbuj w jednym z banków internetowych, jest to często łatwiejsze, nawet bez zabezpieczeń.

Napisany przez GunniA
Możliwość istnieje, to prawda. Jednakże nie jest to łatwe. Obrazy muszą naprawdę mieć dużą wartość. Możesz skontaktować się bezpośrednio z bankiem, który powinien być w stanie polecić Ci dobre firmy partnerskie, które wydadzą takie opinie. Prawdopodobnie obrazy zostaną zdeponowane w banku. Można również znaleźć kilka stron internetowych, na których można zasięgnąć ofert, takich jak Schätze24 - eksperci oceniają wartość twoich antyków, obrazów, mebli, szkła, porcelany, dzieł sztuki, pamiątek, książek... Powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata