Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy prywatni kredytorzy mają prawne możliwości wobec dłużników?

Napisany przez ADMCI4
Cześć

zastanawiam się nad udostępnieniem części moich pieniędzy jako pożyczkodawca. W zasadzie to dobry pomysł, ponieważ można na tym całkiem nieźle zarobić. Oczywiście ważne dla mnie jest, aby odzyskać swoje pieniądze i mieć oparcie w prawie. Jakie są procedury dla prywatnych pożyczkodawców, jeśli dłużnicy nie wywiązują się z zobowiązań płatniczych zgodnie z umową? Banki mają tu jasno określone prawa i sposoby postępowania. Ale co możesz zrobić jako prywatny pożyczkodawca po zawarciu umowy? Czy samemu trzeba ponosić koszty, jeśli zdecydujesz się skorzystać z usług adwokata?

Pozdrowienia,
Obertobi

Napisany przez kuni1979
Cześć,

w odpowiedzi na Twoje pytanie; gdy wszystko jest uregulowane i zawarte na piśmie, masz coś pewnego w ręku. Ważne są szczegóły, takie jak suma kredytu, raty - ich wartość oraz częstotliwość, okres kredytowania, oprocentowanie. Między innymi, jestem poważnie zainteresowany prywatnym kredytem, ale to oczywiście zależy od Ciebie, trzeba się spotkać i porozmawiać. W każdym razie, moja oferta i prośba mogą Cię zainteresować. Mieszkam w Berlinie, pracuję jako kierowca autobusu w berlińskich przedsiębiorstwach transportowych. Jeśli jesteś zainteresowany, proszę napisz do mnie maila na: kuni1979@yahoo.de

Pozdrawiam

Napisany przez 2Bolitho

Czy w przypadku skorzystania z usług adwokata trzeba samemu ponieść koszty?

Faktury są zgłaszane za pośrednictwem sądowej procedury upominawczej, aż do zajęcia komorniczego. Wszystkie koszty w tym kontekście początkowo ponosi osoba, która ma roszczenie. Jednakże te koszty stają się również częścią roszczenia. W rezultacie otrzymuje się tytuł egzekucyjny, który jednak nie zawsze może być wykonany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata