Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Online ubezpieczenie samochodu z dobrym serwisem

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Użytkowniku.

Do tej pory miałem ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla mojego samochodu zawsze w firmie, która ma również usługi lokalne, do których można się osobiście zgłosić. Tak naprawdę nigdy tego nie potrzebowałem. Raz uzyskałem tam podwójną kartę do rejestracji, ale mogłem ją również otrzymać pocztą. Wydaje mi się, że bardziej opłaca się wybrać ubezpieczenie, które nie oferuje usług osobistych.

Jednak ważne jest dla mnie, aby zawsze można było się z kimś skontaktować telefonicznie lub mailowo, a pracownicy też poświęcali mi czas, więc chciałbym wiedzieć, która firma ubezpieczeniowa online oferuje taki serwis i jest jednocześnie tania.

Pozdrawiam, Owi

Napisany przez Naseweis

Ponieważ dla mnie ważne jest, aby zawsze móc skontaktować się telefonicznie lub mailowo z kimś i zawsze znajdować czas na rozmowę, chciałbym wiedzieć, która firma ubezpieczeniowa online oferuje taki serwis, a jednocześnie jest także tania.
Pozdrowienia, Owi

Ponieważ nie potrzebujesz pośrednika ubezpieczeniowego - jedna wskazówka:

po prostu zadzwoń do wszystkich firm ubezpieczeniowych online i zadaj im pytania.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Matthiashase

Uważam, że z perspektywy korzyści bardziej opłacalne jest wybranie ubezpieczenia, które nie oferuje usług osobistego doradztwa.

Rzeczywista oszczędność często nie jest zbyt wysoka. Moim zdaniem potencjał oszczędności na ubezpieczeniach bezpośrednich w porównaniu z ubezpieczeniami z lokalnym przedstawicielem jest znacząco przeceniany.

Napisany przez Rav3n
Zmieniłem swoje ubezpieczenie samochodu ostatnim razem przy zmianie i udało mi się zaoszczędzić kilka euro miesięcznie. Jeśli porównasz stawki na portalu, zobaczysz, że niektóre firmy ubezpieczeniowe online są naprawdę tańsze.

Napisany przez Naseweis

W ostatnim terminie zmieniłem swoje ubezpieczenie samochodu i udało mi się zaoszczędzić kilka euro miesięcznie. Jeśli porównasz oferty w jednym z portali, zauważysz, że niektóre bezpośrednie ubezpieczyciele są tańsi.

To co mówisz może być prawdą!

Tylko co się dzieje po podpisaniu umowy?

Umowy te są przypisane do agencji, która w ogóle nie ma interesu w obsłudze takich klientów.

Życzę już teraz dużo przyjemności podczas rozmów telefonicznych w przypadku szkód lub innych zmian w umowie.

Ponadto pośrednicy często mają możliwość ponownego rabatowania tych umów.

Pozdrowienia N.

Napisany przez Fruchtbombe83
Nóż.. sama pracuję w dużej firmie ubezpieczeniowej i moje doświadczenie mówi, że gdy klienci zmieniają moją agencję, to zwykle tylko z powodu 2-3 euro.. ponieważ zazwyczaj nie jesteśmy znacznie drożsi..

a jednak to właśnie ci klienci wracają do mnie po pierwszym szkodowym zdarzeniu i proszą o pomoc lub chcą szybko wrócić do nas, ponieważ znajdują się w dość samotnej sytuacji przy rozpatrywaniu szkody w ubezpieczeniu online!!

A co jeszcze jest ważnym aspektem, nie należy porównywać jabłek z gruszkami, każde ubezpieczenie może być tanie, pytanie zawsze brzmi.. CO wtedy jest ubezpieczone?!?

Jeśli mają Państwo jakieś dodatkowe pytania lub chcieliby otrzymać ofertę porównawczą, jestem do Państwa dyspozycji!!

Serdeczne pozdrowienia

Sascha

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata