Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy emerytura zostaje pokryta przez urząd dla bezrobotnych?

Napisany przez ADMCI4
Parę lat temu podpisałem umowę na Riester-Vertrag, do którego regularnie wpłacałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy 30 euro miesięcznie. Trzy miesiące temu straciłem pracę i do tej pory byłem w stanie kontynuować wpłaty. Jednak sytuacja finansowa zaczyna być coraz trudniejsza, dlatego skontaktowałem się z ubezpieczeniem i poprosiłem o zawieszenie opłat na umowie. Chcieli to zrobić, ale zasugerowali mi również sprawdzenie, czy urząd nie mógłby pokryć składek na emeryturę. Ponieważ chciałbym poznać moje prawa przy tej okazji, postanowiłem zapytać tutaj. Czy istnieje szansa, że koszty zostaną pokryte?

Re: Czy emerytura zostaje pokryta przez urząd dla bezrobotnych?

Napisany przez Naseweis
Cześć Bertie,

nie mogę sobie wyobrazić, że informacje te zostały przekazane przez agenta ubezpieczeniowego. Jeśli tak było, powinien poszukać sobie innego zajęcia, ponieważ nie ma bladego pojęcia.

Jeśli otrzymujesz zasiłek dla bezrobotnych, możesz obniżyć miesięczne składki w następnym roku zgodnie z nowym rocznym dochodem brutto z poprzedniego roku, aby nadal otrzymać pełne dopłaty.

Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata