Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy klienci mogą sami zmniejszyć limit karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór,

początkowo byłem zadowolony z faktu, że dostałem limit w wysokości 2000 euro na mojej nowej karcie kredytowej od Amazon. Jednak przy miesięcznych zarobkach netto w wysokości tylko 900 euro, nie mogę z tym zrobić nic. To tylko pokusa, którą nie będę w stanie spłacić w następnym miesiącu.
Czy mam możliwość samodzielnej redukcji tego limitu ustalonego przez bank, a jeśli tak, to jak to zrobić?

Pozdrowienia, Jojo

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście, zawsze można obniżyć limit... po prostu zadzwoń do banku i podaj nowy limit, a sprawa powinna być załatwiona w ciągu 24 godzin. Ale nie radziłbym informować pracowników o wysokości twojej pensji. To dość niska kwota jak na kartę kredytową i nie chcesz przecież, żeby ci ją zabrali.

Cieszę się, że patrzysz na to tak realistycznie

Napisany przez joey
Zazwyczaj zmniejszenie jest bardzo proste i nawet możliwe telefonicznie, a jeśli nie, to za pośrednictwem poczty, ale konieczne jest jego zrealizowanie, oczywiście.

Napisany przez Karin2202
Najczęściej jest tak, że nie ma problemu, ale zdarzają się wyjątki, na przykład złota karta podwójna (Mastercard & Visa) w Raiffeisenbank ma minimalny limit miesięczny wynoszący 5,500 €. Trzeba się więc samemu ograniczyć... ale ogólnie rzecz biorąc nie ma z tym problemu, wystarczy tylko zapytać! A jeśli i tak jesteś tak szczerze usposobiony, być może masz tak dobrą samokontrolę, że nie wykorzystujesz w pełni swojego limitu kredytowego...
Ja osobiście mam karty, których limit wynosi kilka tysięcy euro miesięcznie i nie korzystam z nich przez niektóre miesiące...

Napisany przez 2Escorpio

normalnie już działa, ale są też wyjątki, na przykład złota karta podwójna (Mastercard & Visa) w Raiffeisenbank ma minimalny limit 5 500 € miesięcznie.
Po prostu trzeba się trochę opanować... ale ogólnie to normalnie nie ma problemu, wystarczy zapytać! Ale jeśli i tak jesteś taka szczera dla siebie, może masz tyle samo samokontroli, żeby po prostu nie wykorzystać limitu kredytowego...
Ja mam czasami karty, które mają kilka tysięcy euro limitu miesięcznie i nie używam ich przez niektóre miesiące...

Minimalny limit to tylko reklama... karta kredytowa może mieć nawet limit 1 euro... niezależnie od koloru

Napisany przez Karin2202

Min. Limit to tylko reklama... karta kredytowa może mieć limit nawet 1 euro... bez względu na kolor

tak, może tak być, jak już mówiłem, w przypadku tej karty było to po prostu wymagane, ponieważ obejmowało to również świadczenia ubezpieczeniowe. Chociaż właściwie nie ma to sensu, bo przecież nie muszę wydawać nic co miesiąc...

Napisany przez delgado
Jak już wspomniałem. Możesz to zrobić telefonicznie lub osobiście na miejscu. Podwyższenie limitu jest jednak już trudniejsze. ;-)

Napisany przez 2Escorpio

Jak już wspomniano. Można to zrobić telefonicznie lub bezpośrednio przy okienku. Podniesienie limitu jest już bardziej skomplikowane. ;-)

To jest równie łatwe w większości banków... pod warunkiem, że klientowi zaufa się wyższy limit.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata