Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy zawsze łączy się finansowanie samochodu z ubezpieczeniem AC?

Napisany przez ADMCI4
Cześć!

Gdy bierzesz zwykły kredyt w banku, możesz sam decydować, czy chcesz dołączyć do niego ubezpieczenie kredytu. Jest to zazwyczaj dość drogie, dlatego jest dobrowolne. Jak jest w przypadku finansowania samochodu? Samochód w pewnym sensie służy jako zabezpieczenie dla kredytu. Czy mogę mimo to zdecydować, czy chcę ubezpieczyć samochód na pełne kasko, czy nie? Takie ubezpieczenie również nie jest tanie, a jeśli samochód nie jest już nowy, niekoniecznie jest to opłacalne. W których bankach samochodowych jest to obowiązkowe, a gdzie mogę to wybrać samodzielnie?

Pozdrowienia,
Salim

Napisany przez Winni
Niewątpliwie istnieją banki, które nie wymagają pełnego ubezpieczenia. Nawet jeśli warunki/oprocentowanie w tych bankach mogą być gorsze, nie jestem pewien. Poza tym brak pełnego ubezpieczenia, ewentualnie z wysokim udziałem własnym, nie powinien stanowić problemu. To przecież twoja skóra musi być na szali, kiedy samochód zostanie zniszczony. Sprawdź dokładnie, czy różnica jest naprawdę tak duża.

Napisany przez Naseweis
Cześć,

Jeśli można zaoferować inne zabezpieczenie, takie jak np. hipoteka na nieruchomość, można dostać kredyt samochodowy nawet bez ubezpieczenia AC. Jednak nie przez salon samochodowy.

Pozdrowienia, N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata