Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Z jakimi bankami współpracują Sparkassen przy wypłacie gotówki?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

kiedy jestem w podróży i chcę wypłacić pieniądze, zawsze muszę znaleźć bankomat Sparkasse. Jestem klientem Kreissparkasse i nie ma ich tutaj zbyt wiele. Stadtsparkasse jest znacznie bardziej rozpowszechniona, ale niestety nie jest moją instytucją finansową.
Jeśli nie znajdę Kreissparkasse w pobliżu, nie mam innego wyboru, jak udać się do banku. Jednak za korzystanie z banku obciążany jestem wysokimi opłatami za transakcje obce.
Tutaj, na forum finansowym, ktoś na pewno jest w stanie powiedzieć mi, z jakimi bankami współpracują Sparkassen w tym zakresie, aby w określonych bankach nie płacić żadnych opłat za wypłatę gotówki lub tylko minimalne.

Dzięki, Tom

Napisany przez Dasdi1970

Dzień dobry,

kiedy jestem w drodze i chcę wypłacić pieniądze, zawsze muszę znaleźć bankomat Sparkasse. Jestem klientem Sparkasse Kreissparkasse, a tutaj nie są one zbyt powszechne. Sparkasse miasta (Stadtsparkasse) jest bardziej rozpowszechniona, ale nie jest moją instytucją finansową.
Jeśli nie znajdę Kreissparkasse w pobliżu, nie mam innego wyboru, jak skorzystać z banku. Jednakże od razu trzeba ponownie zapłacić horrendalne opłaty za wypłatę w obcym banku.
Tutaj, na Forum Finansowym, na pewno ktoś może mi powiedzieć, z jakimi bankami współpracują Sparkassen w tej dziedzinie, tak aby w określonych bankach nie trzeba było płacić żadnych opłat za wypłacanie gotówki lub tylko bardzo niewielkie opłaty.

Dzięki, Tom

Cześć!

Niestety, Sparkassen uważają się za wielkich i w tej kwestii nie współpracują z NIKIM.

Alternatywą mogłaby być Grupa Cashgroup, która obejmuje m.in. Postbank, Commerzbank i inne.

Lub mój sposób: Załóż rachunek w ING-Diba. Dostaniesz tam również kartę kredytową za darmo, z którą możesz wypłacać pieniądze bez opłat na terenie całego kraju - gdziekolwiek! Wystarczy, że ma logo Visa!

Napisany przez Doso
Możesz wypłacać gotówkę kartą debetową / płatniczą w innych kasach oszczędnościowych, zazwyczaj bez dodatkowych opłat. Ponieważ ta sieć obejmuje ponad 22 000 bankomatów, powinieneś znaleźć odpowiednią opcję. W przeciwnym razie mam kartę kredytową Ing-Diba - nie muszę już patrzeć na nazwisko na bankomacie.

Napisany przez 2Escorpio

W przeciwnym razie mam ING-Diba, kartę kredytową

Chodzi ci raczej o kartę debetową ING Diba... karta Visa ING Diba nie jest kartą kredytową

Około 5 lat temu ING Diba miała kartę kredytową, a ci, którzy ją posiadali, mieli szczęście i mogli ją zachować, ale z nią nie można bezpłatnie wypłacać gotówki z bankomatów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata