Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy osoby prowadzące działalność samodzielnie otrzymują rabaty przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Wkrótce po latach zatrudnienia zamierzam założyć własną małą firmę. Jako pielęgniarz chcę rozpocząć działalność własnej firmy pielęgniarskiej. Na początku planuję zatrudnić dwóch pielęgniarzy i potrzebuję do tego dwóch samochodów. Będę musiał je sfinansować, tak jak inne rzeczy, których pilnie potrzebuję od samego początku. Oprocentowanie oferowane przez salony samochodowe na finansowanie nie jest obecnie zbyt korzystne. Czy jest możliwe, że przedsiębiorcy mają inne warunki i mogą otrzymać jakieś zniżki? Pozdrowienia, Marko

Re: Czy osoby prowadzące działalność samodzielnie otrzymują rabaty przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez Naseweis
Cześć Marko,

ale się mylisz.

Specjalne zniżki otrzymuje się tylko przy Leasingu lub zakupie nowych samochodów.

To jednak może być uzyskane przez każdego niezatrudnionego również w Internecie.

Pozdrowienia N.

Napisany przez Kobiasch

Po latach pracy na etacie, wkrótce zamierzam założyć własną małą firmę.
Jako pielęgniarz mam zamiar otworzyć własną firmę opieki pielęgniarskiej.
Na początku chciałbym zatrudnić dwóch pielęgniarzy i potrzebuję do tego dwóch samochodów.
Muszę je sfinansować, podobnie jak różne inne rzeczy, których pilnie potrzebuję od samego początku.
Obecnie oprocentowanie w salonach samochodowych na finansowanie nie jest zbyt korzystne.
Czy możliwe jest, że samozatrudnieni mają inne warunki i mogą otrzymywać jakieś zniżki?

Pozdrowienia, Marko

Cześć,

Myślę, że trzeba być szczęśliwym, że w ogóle udaje się uzyskać finansowanie. Pracowałem jako samozatrudniony przez wiele lat, a potem założyłem spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Ponieważ spółka była nowa, miałem problemy z Leasingiem, finansowanie mogłem uzyskać tylko po zabezpieczeniu, mimo że dochód jako samozatrudniony był udokumentowany i dobry.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata