Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Standard Life ubezpieczenie emerytalne z funduszami

Napisany przez Ronny81
Mam 25 lat, a zalecono mi ubezpieczenie emerytalne funduszu Standard Life. Przy comiesięcznej wpłacie 70 euro (dynamika 3%) można osiągnąć imponującą sumę 150 000 euro do 67. roku życia lub miesięcznie 750 euro przy stopie zwrotu 7% (niezobowiązująca symulacja modelowa). Co o tym sądzicie? Czy to jest godne polecenia?

Napisany przez Naseweis
Cześć Ronny,

czy chodzi tutaj o rentę gwarantowaną czy gwarantowaną sumę kapitału?

Pozdrowienia, N.

Napisany przez sabine75
Pan U., zawsze mnie fascynujesz na nowo. To prawie niemożliwe, żeby to jeszcze bardziej przedstawić niż TO:

Przy miesięcznej wpłacie w wysokości 70 euro (dynamika 3%) można osiągnąć imponującą sumę 150 000 euro do 67. roku życia lub miesięcznie 750 euro przy stopie zwrotu 7%. (obliczenia modelowe niezobowiązujące)

Pomijając fakt, że zakład ubezpieczeń, który deklaruje 7%, prawie na pewno spotka się z reakcją BaFin

Napisany przez Ronny81
Produkt nazywa się Suxxess od Standard Life.
Czy ktoś miał z tym doświadczenia?

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
nie mogę nic powiedzieć na temat tego specjalnego taryfy.
Ogólnie chodzi o program oszczędzania w funduszach inwestycyjnych w ramach futerału ubezpieczeniowego. Takie programy oszczędzania w funduszach nie mogą po prostu działać bez nadzoru, inaczej ryzyko jest znacznie większe, niż się sądzi.
To, o czym mówię, jest dobrze opisane w tym artykule.

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez BerndR
To jest brytyjskie ubezpieczenie na życie z wysokim udziałem akcji;
i jak wspomniano, niezobowiązująca symulacja.

Napisany przez roland
To na pewno dobre rozwiązanie. Najlepiej porównaj ze sobą kilka dodatkowych ofert. Powinieneś skupić się przede wszystkim na zarządzaniu funduszem, aby stopa zwrotu była odpowiednia. Przeczytaj także opinie innych użytkowników. W biznesie nie zawsze można przewidzieć tyle, ile niektórzy chcieliby nam wmówić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata