Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenia wypłacają aktualną wartość samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Mam samochód, który ma już prawie czternaście lat i oczywiście jest w odpowiednim stanie. Ale, i to jest dla mnie najważniejsze, nadal jeździ i ma ważny przegląd. Jeśli teraz miałbym wypadek samochodowy, którego nie spowoduję sam, przysługuje mi odszkodowanie od ubezpieczenia sprawcy. Niemniej jednak prawdopodobnie nie dostanę takiej kwoty, która pozwoliłaby mi kupić nowy samochód. Na co mogę liczyć, jeśli to mi się przytrafi? Czy dostanę taką sumę, która pozwoliłaby mi kupić coś porównywalnego?

Re: Czy ubezpieczenia wypłacają aktualną wartość samochodu?

Napisany przez Dasdi1970
ubezpieczenie sprawcy wypadku pokrywa (zgodnie z przepisami prawnymi) koszty naprawy do wartości rynkowej pojazdu.
Być może nie zawsze jest to idealne rozwiązanie, ale zakłada się, że można ponownie zdobyć podobny pojazd w podobnym stanie.

Dokładną wartość szkody powinien ustalić rzeczoznawca. Jego usługi także są opłacane przez ubezpieczenie przeciwnika.

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że zawsze warto skorzystać z usług własnego adwokata - zawsze warto mieć ochronę prawna w ruchu drogowym.
Mogę opowiedzieć wiele historii na temat rozliczeń szkód związanych z firmą DEVK...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata