- pt kwie 06, 2012 8:30 am
Mój syn i ja jesteśmy ubezpieczeni w Centrali na 30 i 20%, reszta jest pokrywana przez pomoc. Umowa obowiązywała od 1.7.11 r. (wcześniej byłam ubezpieczona w obowiązkowym ubezpieczeniu zdrowotnym jako pracownik) i teraz umowa została wypowiedziana z powodu naruszenia obowiązku przedkontraktowego ujawnienia. Jak dotąd wszystko dobrze, ale teraz mam problem, ponieważ nie byłam świadoma tej diagnozy od mojego lekarza ogólnego, dlatego oczywiście nie ujawniłam tego. Kiedy przyszła wypowiedzenie, naturalnie napisałam oświadczenie prosząc o ponowne rozpatrzenie sprawy i utrzymanie umowy. Wczoraj pośrednik ubezpieczeniowy poinformował mnie z wyprzedzeniem, że Central nadal nalega na wypowiedzenie. Tło to... W 2008 roku odwiedziłam mojego lekarza ogólnego, bo źle się czułam... on naturalnie zapytał dlaczego... więc powiedziałam mu o moim problemie - wtedy mój mąż był na misji za granicą, powiedziałam lekarzowi, że martwię się o niego, bo od dłuższego czasu nie miałam od niego wieści, co wpływało na mój sen - ponadto zrezygnowałam z pracy w dyskoncie (co było wtedy szeroko opisywane) i w rezultacie... byłam szykanowana - chociaż to zbyt silne słowo... musiałam pracować ostatnią zmianę przez ostatnie 14 dni... Wtedy dostałam zwolnienie lekarskie na 14 dni... nie przyjmowałam żadnych leków ani terapii. Po 14 dniach zaczęłam nową pracę bez problemów. Nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów zdrowotnych psychicznych... również nie wiedziałam, że mój lekarz ogólny zdiagnozował u mnie zespół wyczerpania wegetatywnego z lekkim nastrójem depresyjnym. Teraz dobre rady są drogie. Centrala nie chce przenieść mnie do taryfy podstawowej, nie chcą też pójść na kompromis i wyłączyć wszelkie problemy zdrowotne psychiczne (co mogliby zrobić, ponieważ jestem zdrowa) albo kontynuować umowę z dopłatą. Wszelkie zapytania w innych firmach ubezpieczeniowych były natychmiast odrzucane. Nie mam pomysłu, jak teraz rozwiązać ten problem. Mogłabym wrócić do obowiązkowego ubezpieczenia zdrowotnego, gdybym ponownie pracowała jako pracownik, ale jest to możliwe dopiero we wrześniu... Oczywiście mogłabym szybko znaleźć pracę na etacie, wtedy znowu byłabym w obowiązkowym ubezpieczeniu zdrowotnym i mogłabym zrezygnować w trakcie okresu próbnego i przejść na dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne. Jednakże to nie jest moje preferowane rozwiązanie, wolałabym znaleźć rozsądne rozwiązanie z Centralą, ale jak mam udowodnić, że nie znałam diagnozy lekarza? Być może ktoś ma pomysł, jak odmrozić sytuację.