Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy państwo jest zobowiązane do ubezpieczenia???

Napisany przez TinyBibi
POTRZEBUJĘ PILNEJ POMOCY!!!

Moja dziewczyna nie ma ubezpieczenia od dwóch lat, ARGE nie chce jej ubezpieczyć. A z powodu swoich rodziców, u których mieszka, straciła pracę, ponieważ zamknęli ją.

Niestety teraz, z powodu szkód psychicznych, nie jest w stanie opuścić domu rodziców, którzy jej jednak nie ubezpieczyli.

Czy możecie mi może podać wskazówki, jak jej pomóc, ponieważ pilnie potrzebuje pomocy lekarskiej.
Z góry dziękuję

Pozdrowienia TinyBibi

Napisany przez Kobiasch

POTRZEBUJĘ PILNEJ POMOCY!!!

Moja przyjaciółka nie miała ubezpieczenia od dwóch lat, ARGE nie chce jej ubezpieczyć. A ze względu na rodziców, u których mieszkała, straciła pracę, ponieważ oni ją zamknęli.

Teraz niestety z powodu szkód psychicznych nie jest w stanie opuścić domu swoich rodziców, którzy niestety nie ubezpieczają jej zdrowotnie.

Czy moglibyście mi dać wskazówki, jak jej pomóc, ponieważ pilnie potrzebuje pomocy lekarskiej. Z góry dziękuję

Pozdrowienia TinyBibi

Witam,

w ubezpieczeniu zdrowotnym obowiązuje obowiązek ubezpieczenia, można to przeczytać tutaj:

Konieczność zawarcia ubezpieczenia zdrowotnego

Ważne jest, aby wiedzieć, gdzie była wcześniej ubezpieczona. Jeśli była ubezpieczona zgodnie z ustawą, musi ponownie być w ubezpieczeniu publicznym, a nie może zostać odrzucona. Jeśli była wcześniej ubezpieczona prywatnie, musi znowu się ubezpieczyć prywatnie. Ze względu na choroby przewlekłe Twojej przyjaciółki, prawdopodobnie będzie mogła korzystać tylko z podstawowej taryfy. Wszyscy prywatni ubezpieczyciele zdrowotni mają tę opcję od stycznia 2009 roku. Jednakże może być trochę kłopotów, ponieważ trzeba również zapłacić karę i opłaty zaległe. Nie mogę sobie jednak wyobrazić, że ARGE odmówi ubezpieczenia zdrowotnego.

Napisany przez jus

...ponieważ zostali zamknięci.

1. zwróciłbym/łabym się do policji!

2. z jakiego powodu odmawiają jej ubezpieczenia?

Napisany przez Naseweis

1. powinieneś się skontaktować z policją!

Cytat:TinyBibi
...ponieważ oni ja zamknęli.

A skąd wie pytający, że jego koleżanka nie ma ubezpieczenia. Przecież jest zamknięta. ???

Napisany przez delgado
Dlaczego nie skontaktowałeś się z policją wcześniej?

Zrobiłbym to dla dobrej przyjaciółki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata