- sob kwie 07, 2012 7:31 pm
Witajcie drodzy członkowie społeczności,
następujący incydent oraz związane z nim pytania się u mnie pojawiły:
Około 2 lata temu podpisałem umowę oszczędnościową typu F w banku budowlanym.
Umowę oszczędnościową podpisałem w Sparkasse Duisburg.
Moje wpłaty wynoszą 50 euro miesięcznie, a świadczenia od pracodawcy 40 euro miesięcznie.
Kwota oszczędnościowa została ustalona na 100 000 euro, za co naliczono mi opłatę w wysokości 1000 euro.
Obecnie jestem klientem Deutsche Bank, ponieważ jestem zadowolony z usług i czuję się tam dobrze. Chciałem przenieść moją umowę oszczędnościową do Deutsche Bank. Deutsche Bank powiedział mi, że zostałem oszukany przez Sparkasse. Kwota kredytu w wysokości 100 000 euro nie jest realistyczna, a 1000 euro opłaty, które zapłaciłem, poszły na marne. Ale jeśli chciałbym przenieść się do Deutsche Bank, musiałbym zapłacić ponownie 1% opłaty, jeśli zdecyduję się na zmianę.
Planuję kupić mieszkanie za około 6-12 miesięcy.
1. Jak powinienem postępować?
2. Jakie są Wasze zalecenia?
3. Czy zostałem oszukany przez Sparkasse?
4. Czy powinienem zmienić na Deutsche Bank?
5. Czy dzisiaj opłaca się w ogóle umowa oszczędnościowa?
6. Czy powinienem zrezygnować z umowy w Sparkasse?
7. Jak najlepiej postąpić w sprawie mieszkania?
następujący incydent oraz związane z nim pytania się u mnie pojawiły:
Około 2 lata temu podpisałem umowę oszczędnościową typu F w banku budowlanym.
Umowę oszczędnościową podpisałem w Sparkasse Duisburg.
Moje wpłaty wynoszą 50 euro miesięcznie, a świadczenia od pracodawcy 40 euro miesięcznie.
Kwota oszczędnościowa została ustalona na 100 000 euro, za co naliczono mi opłatę w wysokości 1000 euro.
Obecnie jestem klientem Deutsche Bank, ponieważ jestem zadowolony z usług i czuję się tam dobrze. Chciałem przenieść moją umowę oszczędnościową do Deutsche Bank. Deutsche Bank powiedział mi, że zostałem oszukany przez Sparkasse. Kwota kredytu w wysokości 100 000 euro nie jest realistyczna, a 1000 euro opłaty, które zapłaciłem, poszły na marne. Ale jeśli chciałbym przenieść się do Deutsche Bank, musiałbym zapłacić ponownie 1% opłaty, jeśli zdecyduję się na zmianę.
Planuję kupić mieszkanie za około 6-12 miesięcy.
1. Jak powinienem postępować?
2. Jakie są Wasze zalecenia?
3. Czy zostałem oszukany przez Sparkasse?
4. Czy powinienem zmienić na Deutsche Bank?
5. Czy dzisiaj opłaca się w ogóle umowa oszczędnościowa?
6. Czy powinienem zrezygnować z umowy w Sparkasse?
7. Jak najlepiej postąpić w sprawie mieszkania?