Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: GoldCorp

Napisany przez beat
Dziś zacząłem inwestować w metale szlachetne poprzez Goldcorp. Jeśli dojdzie do przejęcia Glamis Gold, co zakładam, GG stanie się około piątym największym graczem na rynku złota. GG ma duży potencjał zwiększenia produkcji o około 50% w ciągu najbliższych 5 lat. Przy przejęciu Glamis dołączają także duże złoża srebra, co pasuje do inwestycji w Silver Wheaton i nieco dywersyfikuje portfel pomiędzy złoto a srebro. Duża część kopalń znajduje się w bezpiecznych krajach, takich jak USA, Kanada, Australia (czy jeszcze trochę w Ameryce Południowej). Jedyne utrudnienie to to, że GG ma najniższe koszty produkcji na jednostkę (około 120$) spośród dużych graczy. Przeciętnie wynoszą one 300$. Dlatego GG trochę mniej korzysta z wzrostu cen złota.

Napisany przez 2cybercrash
Zgodnie z zasadą teraz albo nigdy i aby nie musieć się denerwować na ciągle tonące podczas trendu Gold Fields, poszedłem za twoim zakupem w głąb nieodkrytych kopalni złota. Niech się dzieje, co chce, przynajmniej mogę znowu obwiniać kogoś innego. ?? Czy nie jesteśmy już we dwójkę?

Napisany przez beat
Wejście byłoby oczywiście optymalne około 22:50. Ale pomyślałem też teraz albo nigdy. A jeśli jesteśmy przy 35$, to już nie jest tak tragicznie. Wykres złota wyglądał po prostu zbyt kusząco. No cóż, zatem do diabła z tym złotem.

Dziękuję beat za korzystny sygnał zakupu, osiągnięte dzisiaj kursy o ponad 2% wyższe niż cena nabycia, co sprawia, że jest lepiej możliwe do handlu niż Goldfields, który ciągle tkwi w kosztach.

Napisany przez beat
Ogółem, cyberzagłada to robi! Jeśli sprzedałeś, możesz od razu ponownie dokonać rezerwacji. Zaczyna się ruszać! (chociaż nie tak jak w przypadku Silver Wheaton :lol: ) Wydaje mi się, że obecnie jest trochę dodatkowej zmienności, ponieważ właśnie zakończono przejęcie Glamis i niektórzy inwestorzy przekształcają swoje portfele w jeden lub drugi sposób. Od razu kupiłem kolejną porcję na zimę. 24 listopada wypłacają jeszcze listopadowe dywidendy (0,015 c/akcja). Aby otrzymać je, musisz być zarejestrowany do 17 listopada. Trochę mnie zaskakuje tak częste otrzymywanie dywidendy co miesiąc. To już prawie jak zarabianie na żetonach. Możesz przechować butelkę wina do czasu, aż skompletujesz kolejne 6 butelek, ze względu na koszty wysyłki.

Napisany przez beat
Tak wydaje się, że ponowne ładowanie przy przyjaznych kursach na początku tygodnia opłaciło się. Aktualnie zysk jest dobry - 5%. Dzięki życzliwemu wsparciu analityków i rosnącej cenie złota.

Faktycznie listopad 2006 roku okazuje się być miesiącem metali szlachetnych. PAL, Pallad North American Palladium, wzrósł z 7 do 9.5$. Wszystkie ceny srebra rosną, nawet Coeur dAlene, chociaż już w drodze. Goldcorp jest silnym i szybkim graczem giełdowym. Przegapiona druga szansa. Teraz pozostaje jeszcze Goldfields, może też jeszcze dołączy? Cena ropy naftowej ponownie wynosi 61.5$ za baryłkę. Surowce i biopaliwa rozwijają się bez mnie.

Napisany przez beat
Znowu załadowałem zapas na zimę. Teraz moje zapotrzebowanie na złoto jest zapewne zaspokojone. Być może jeszcze trochę srebra dla SLW? FR.V czy CDE?

Napisany przez beat
Wyniki za trzeci kwartał mogą nie być zbyt przekonujące. Szczególnie historia związkowa z miedzią. https://www.goldcorp.com/news_release...act=cnt&id=579

Napisany przez beat
Najniższa transza (25,50) została sprzedana po 28,90. Dziwne ZKB: kupione i rozliczone w dolarach amerykańskich na giełdzie amerykańskiej. Sprzedaż w banku internetowym możliwa tylko w kanadyjskich dolarach.

Napisany przez beat
Dziś również w SQ pojawiła się dywidenda za listopad. W przypadku mojego powoli nienawidzonego ZKB było to już trzy dni temu. Trzeba również wspomnieć, gdy coś idzie lepiej. Dzięki stopniowemu nadejściu korzyść polega na tym, że można zjeść pizzę nawet dwukrotnie. Ponieważ GG wydaje się wypłacać dywidendę miesięcznie, oznacza to 24 wypłaty rocznie. Gdyby to stało się powszechne, musiałbym zatrudnić niemal asystenta do administracji.

Napisany przez beat
ML podniósł cel kursu z 34 do 38. https://biz.yahoo.com/ap/061208/goldc...bell.html?.v=1

Prawdziwa przydatna wskazówka nie pochodziła od ML, ale od beat, a konkretnie w dobrym czasie przy poziomie 25$ i celem 30$+. Dlatego jeszcze raz dziękuję beatowi. To są cenne wkłady na tej platformie!

Napisany przez beat
Przynieśli roczne liczby. Nieco poniżej oczekiwań. Czy pomimo tego - czy może właśnie dlatego? - zostawić. Płacą przecież dywidendę każdego miesiąca. Mimo że osobiście nie przepadam za sprawami związanymi z dywidendami. Im wyższa dywidenda, tym mniej kursu. Wzrost w ciągu ostatnich lat nadal imponujący. Skoro już dostajemy wszystkie te tabele, można je przecież sobie obejrzeć. https://www.ccnmatthews.com/news/rele...e&showText=all

Mowa jest o amortyzacji, oficjalnie zysk kwartalny na akcję wynosi 11 centów, co oznaczałoby, że wskaźnik cena/zysk (PE) przy kursie 25$ wyniósłby około 56. Bez czynników specjalnych wynosiłby 19 centów na akcję, co oznaczałoby PE około 32. Na yuhuu finance wskaźnik PE wynosi 21. Akcje firmy mają wsparcie na poziomie 22.5$, być może będzie ono testowane lub nadejdzie kolejna hossa na złoto. W obecnie najbardziej chorym gospodarczo kraju na świecie, należy być bardzo oszczędnym z dolarami, jeśli w ogóle. Inwestorzy amerykańscy będą cierpieć na niedobór przez najbliższe kwartały, ale jeśli demokraci przejmą władzę w 2008 roku, może to spowodować nowy rozwój sytuacji, który niekoniecznie będzie negatywny?

Wsparcie w wysokości 22$ jako cel zakupu może jednak nie zostać osiągnięte? Zmuszony byłem do załadowania kolejnego pakietu do depozytu na poziomie 24$.

Goldcorp był sprzedawany, notowany ponownie w kierunku 24,5$, postanowiłem zdecydować się na zakup trochę papierów wbrew trendowi dla dywersyfikacji. Lubię to bardziej niż Goldfields.

Napisany przez Dany1
Goldcorp ma stosunkowo niskie koszty produkcji i powyżej przeciętne perspektywy wzrostu. (Akwi­zycja Glarnis) Przy wzroście ceny złota powinno być jeszcze miejsce na 30% zysku kursowego. Mam nadzieję, że ten tytuł pozwoli mi zrównoważyć dotychczas rozczarowujące Newmont Mining.

Negocjacje w sprawie Oberer Trade są teraz trochę drogie, kurs USD zaskakująco i nieoczekiwanie wzrósł powyżej poziomu 1,225 $/CHF, co osłabiło metale szlachetne. Goldcorp spadł z 25$ do 23$, wsparcie wynosi około 22$. Przygotowuję się na drugą transzę, poczekam jeszcze chwilę.

Napisany przez ManfredBali
Wczoraj było gorąco! Wszedłem na GG 25.45. Aktualnie: 25.67 After hour: 25.77 (+Czy trend będzie kontynuowany?). Newmont (+5.56%): Przegapiłem okazję na zakup :evil: After hour: 41.80 Mój faworyt: BVN (+4.43%) również zyskuje. AU (Anglogold) również +5.61% Nadal o prawie 20% mniej niż 52 tyg. szczyt. Jednakże w handlu pozagiełdowym: -1.56% ?? Nawet Zock ISM.TO (Inspiration) nadal rośnie (+0.54%). Porównanie (zysk od 1.7. i odległość od 52-tyg. maksimum) ABX 5.68% (-10.88%) AEM 11.67% (-10.75%) AU 8.09% (-19.95%) BVN 7.63% (-1.66%), za drogie? GFI 2.86% (-34.15%), z opóźnieniem, nadal bliskie 52-tyg. max (4.40). GG 8.36% (-18.74%), kupione teraz ze względu na potencjał i dywidendę. GOLD 2.30% (-13.69%) ISM 7.34% (-27.70%), nie do końca odważę się inwestować, wydaje się trochę nasycone? NEM 6.96% (-26.05%), bardzo duży obrót wczoraj! Dla mnie faworyt na najbliższe dni, ale również związane z informacją z czwartku: https://finance.yahoo.com/q/h?s=NEM&t=2007-07-06T11:35:58-04:00 Dzisiaj, piątek, 6 lipca 2007 r. € RPT-US STOCKS-Akcje bez zmian, przewaga energetyki nad obawami o stopy procentowe w Reuters (piątek 11:35) € NEWMONT MINING CORP /DE/ Zgłasza formularz SEC 8-K, koszty związane z likwidacją lub zbyciem aktywów, inne wydarzenia, finanse EDGAR Online (piątek 11:10) € Złoto rośnie na TheStreet.com (piątek 11:10) Wtorek, 5 lipca 2007 r. € Newmont Mining Eliminates Gold Hedges AP (czwartek 23:55) € Newmont rezygnuje z zabezpieczeń w złocie bizjournals.com (czwartek 19:41) € UPDATE - W byku ruchu Newmont eliminuje zabezpieczenia w złocie w Reuters (czwartek 18:24) € Newmont Mining eliminuje zabezpieczenia w złocie w MarketWatch (czwartek 17:39) € Newmont Eliminates Gold Hedge na TheStreet.com (czwartek 16:34) € Newmont Eliminates Gold Hedges, tworząc największą na świecie niezabezpieczoną spółkę w złocie i ogłaszając inicjatywy strategiczne PR Newswire (czwartek 15:15) € InPlay: Newmont Mining zatrzymał informacje w oczekiwaniu na Briefing.com (czwartek 16:04)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata