Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Notebook DELL?

Napisany przez Springer
Zastanawiam się, czy powinienem kupić D420 (subnotebook). Mam wystarczające umiejętności techniczne, ale potrzebuję waszych porad i doświadczeń. Czy ktoś miał już doświadczenie z laptopami DELL? Jeśli tak, jakie? Każda opinia jest mile widziana.

Napisany przez Springer
Cześć ludzie, czy nikt nie ma żadnego doświadczenia lub wskazówki :?:

Napisany przez beat
Musisz przełączyć się na Apple, a tam będziesz miał więcej wsparcia na forum. :wink:

Napisany przez fritz
Spróbuj swoich sił w innym forum. Istnieje wiele miejsc, gdzie specjaliści i użytkownicy dyskutują na temat komputerów, wystarczy wpisać Notebook Forum de w wyszukiwarkę. Dell-Notebooki są ogólnie dobre, istnieją dwie serie: Inspiron, dość tanie, przeznaczone dla przeciętnego użytkownika oraz Latitude, droższe, dla profesjonalistów, urządzenia z serii Latitude są znacznie bardziej wytrzymałe. Ja jednak osobiście nie mam z nimi doświadczenia. Pozdrawiam fritz

Napisany przez Springer
pisze: Musisz przełączyć się na Apple, tam znajdziesz więcej wsparcia na forach. :wink:
ok. zrozumiałem przekaz :wink: Długo się zastanawiałem.....i ostatecznie zdecydowałem się jednak na PC. Dzięki za opinię. Zacytuj użytkownika fritz Spróbuj też poszukać w innych forach. Istnieje wiele forów, gdzie specjaliści i użytkownicy dyskutują o komputerach, po prostu wpisz ""Notebook Forum de"" w wyszukiwarce. fritz To również jest możliwość, zdaję sobie sprawę, że to nie jest forum komputerowe. Po prostu chciałem zapytać spontanicznie. Zacytuj użytkownika fritz Ogólnie rzecz biorąc, notebooki Dell są dobre, istnieją dwie serie, Inspiron, dość tanie, dla przeciętnego użytkownika oraz Latitude, drogie, dla profesjonalistów, urządzenia z serii Latitude są znacznie bardziej solidne. fritz Również dobra opinia, dzięki.

Napisany przez ManfredBali
Springer pisze: Zastanawiam się, czy powinienem kupić D420 (sub-notebook). Technicznie jestem wystarczająco uzdolniony, ale potrzebuję waszych porad i doświadczeń. Czy ktoś miał doświadczenia z laptopami DELL? jeśli tak, jakie? Wszelka opinia jest mile widziana.
Naprawdę każda? OK. Jeszcze podczas okresu gwarancyjnego musiałem wymienić ekran i klawiaturę. Było to nieco uciążliwe. Centrum pomocy gdzieś w Chorwacji (myślę, że mówił lepiej po niemiecku niż ja) oraz wsparcie kontraktowe w Szwajcarii. Po naprawie wziąłem go ze sobą do Indonezji, gdzie został skradziony w Dżakarcie. Tutaj, na Bali, kupiłem sobie laptopa ACER i jestem jak dotąd zadowolony. Myślę, że szczególnie ważna jest (dobra) karta graficzna, która zazwyczaj również decyduje o różnicy w cenie. Zapytaj tu eksperta.

Napisany przez beta
Mi 12 po prostu są za małe. Przy 12-calowym Dellu można dostać zapalenie oczu. Karta graficzna prawdopodobnie jest w porządku, ale nie chcę musieć nosić lupy ze sobą, żeby coś na ekranie dostrzec.Miałem do roku temu 12-calowego PowerBooka firmy Apple, aluminiowego. Ten rozmiar został wycofany. Klienci uparli się na gazeciarza 13 cali, .... ja również. Obecnie korzystam z 13-calowego MacBooka. Na podróże jest w sam raz. Bardzo dobra jakość wykonania w przeciwieństwie do Della (choć to też tylko plastik). Działa na nim Mac OS X, obok nawet Win XP, równolegle. Kamera wbudowana, Bluetooth, karta WLAN, itp.... to mi wystarcza w podróży.Ale zobacz sobie MacBooka Pro (aluminiowy), jeśli wchodzi w grę dla Ciebie także 15 cali. Pod względem ceny i wydajności Dell wydaje się być przestarzały. W Apple po prostu dostajesz więcej za swoje pieniądze, a wybór systemu operacyjnego należy do Ciebie. Możesz też uruchomić jednocześnie Win i MAC OS X.... Seria 15 cali została właśnie ulepszona, ....teraz z procesorem Intel Core 2 Duo! Mówię Ci, ta rzecz jest taka smukła i ****, ....życzyłbym sobie być jeszcze raz młody. :mrgreen: Powinieneś porównać ceny. Konfiguracja w Dellu i w Apple. Nawiasem: nigdy nie kupuj pamięci RAM w sklepie Apple. Jest to niesamowicie drogie... A tak ogólnie: Wiosną wychodzi następca XP, czyli Vista. A to działa 100% na 15-calowych Appleach, .... mam nadzieję, że na Dellach również bez problemu..... ;-)W sobotę będę rozbierać 4-letni laptop Della (należący do mojej przyjaciółki), a będziemy korzystać z 13 calowego MB. Eh, co chciałem powiedzieć: Laptop Applea (czy to plastikowy czy aluminiowy) po 4 latach nadal ma porządną wartość odsprzedaży. Robaki, wirusy, także nie istnieją. Bla bla bla....ale jeśli musi być 12 cali, to chyba musisz kupić laptop ! teksańskiego ! Della. :mrgreen:PozdrowieniaPS: Take it easy, jestem akcjonariuszem Applea :-)

Napisany przez beta
Raporty testowe na temat tego produktu w języku niemieckim są niewielkie.... https://de.alatest.com/Laptop+Computers/Dell+Latitude+D420/pro-reviews/ https://www.notebookcheck.com/Dell-Latitude-D420.1332.0.html Uważam, że jest trochę za drogi. Pozdrowienia

Napisany przez beat
Dość drogi jak na brak dedykowanej karty graficznej (GMA 950 z pamięcią współdzieloną). A także w przypadku Della, nie kupuj nic poza podstawową konfiguracją. Żądają zawyżonych cen za dodatkową pamięć RAM, inny procesor, kartę graficzną... A jeśli jesteś studentem lub pracownikiem ETH, to teraz otwarte jest okno Neptuna. Tam znajdziesz lepszą jakość (Lenovo, Apple) https://www.neptun.ethz.ch/services/services/hardware Zmiana wartości +/- Indeks +/- Kategoria 1 dzień -0.4 -0.1 -0.5 1 tydzień -1.3 0.5 -0.4 1 miesiąc 3.1 0.6 0.1 3 miesiące 9.6 0.9 1.6 b.r. 8.3 0.2 -1.2 1 rok 15.3 -1.1 -3.6 3 lata śr. r. 11.6 -1.5 -2.2 5 lat śr. r. 2.3 -1.9 -2.6

Napisany przez Springer
beta pisze: 12 cali to dla mnie za mało. Na 12-calowym Dellu można dostać raka oczu. Karta graficzna jest prawdopodobnie w porządku, ale nie chcę musieć nosić lupy ze sobą, żeby cokolwiek zobaczyć na ekranie.
Po co jest lornetka, prawda :mrgreen: Żartuję. Chcę laptopa 12-calowego, małego, lekkiego, smukłego, z rozdzielczością WXGA - to jest to, czego szukam. Karta graficzna nie jest kryterium decydującym, potrzebuję go do biura, internetu i po prostu do podstawowych zastosowań (żadnych gier, no może poza pasjansą :wink: ). Cytat od beta Ale spójrz sobie na MacBooka Pro (Aluminiowy), jeśli wchodzi w grę 15 cali. Pod względem ceny i wydajności Dell wygląda na staroć. W Apple po prostu dostajesz więcej za pieniądze, a wybór systemu operacyjnego należy do ciebie. Możesz nawet uruchamiać jednocześnie system Windows i MAC OS X... Seria 15-stek została niedawno ulepszona, teraz z procesorem Intel Core 2 Duo! 15 cali to już prawie kino :mrgreen: Ok. Dell jest drogi, zgadza się, ale mają dużo procentów! Tamborki dwurdzeniowe można też znaleźć w D420. Cytat od beta Robaki, wirusy, tego też nie ma. Pozdrowienia PS: Spokojnie, jestem akcjonariuszem Applea :-) Malware z czasem i zwiększającą się popularnością na pewno się pojawi... Apple pod względem designu po prostu genialny. Jeszcze to przemyślę, ale raczej jestem za PC (co chłop nie zna, tego nie kupuje :mrgreen: ) Dzięki za twoje uwagi, beta Pozdrowienia

Napisany przez Springer
beat pisze: Trochę drogie, biorąc pod uwagę, że nie ma osobnej karty graficznej (GMA 950 z pamięcią współdzieloną). I w przypadku Della, nie warto kupować nic poza podstawową konfiguracją. Pobierają astronomiczne ceny za więcej RAM-u lub inny procesor, kartę graficzną...
Tak, zgadza się, przemyślałem to kilka razy, ale otrzymałem tam duży rabat dzięki kontaktom (minimum 25%). Cytat od beat A jeśli jesteś studentem lub pracownikiem ETH itp., teraz jest otwarte okno Neptuna. Tam dostaniesz trochę lepszą jakość (Lenovo, Apple) https://www.neptun.ethz.ch/services/services/hardware Dziękuję za link, sprawdzę to natychmiast, ponieważ faktycznie mam legitymację studencką. Ale uwaga, nie chcę teraz wywołać błędnych interpretacji. Pracuję w pełnym wymiarze godzin, studiując wieczorami. P.S. Ta tabela jest naprawdę interesująca...

Napisany przez Springer
ManfredBali pisze: Naprawdę każdy? OK.
Ale oczywiście, Manfredzie. Cytat od Manfreda Baliego Jeszcze podczas gwarancji konserwacyjnej musiałem wymienić ekran i klawiaturę. Było to dość uciążliwe. Centrum pomocy gdzieś w Chorwacji (chyba, że mówił lepiej po niemiecku niż ja) i wsparcie umowne w Szwajcarii. Po naprawie przewiezionym do Indonezji, został skradziony w Dżakarcie. Pech :shock: Cytat od Manfreda Baliego Tutaj na Bali kupiłem sobie laptopa ACER i jestem zadowolony. ACER? Mają straszny design (przepraszam). Ale za to dobre relacje ceny do jakości :wink: Dzięki tobie

Napisany przez ManfredBali
Projektowanie może być kwestią religijną. ? Podoba mi się i jest lekki. Ważniejsza jest funkcjonalność i cena w porównaniu między nimi. https://global.acer.com/products/notebook/tm4150.htm#03 Tam Acer Travelmate 4150 bije porównywalne Delle (według mojej oceny). Ale ważniejsza jest pożądana funkcjonalność. Dla mnie jest to tylko drugi komputer (mobilny). Dell nie oferuje wsparcia w Indonezji (co jest dla mnie ważne). Dodatkowo pojawia się problem wstępnych instalacji. Na przykład, wole system XP Professional. Dla informacji: Dla biura preferuję komputer stacjonarny. Tutaj mam Samsung z podwójną stacją (2 monitory Samsunga). Lepsze dla oczu i równoczesny widok dwóch widoków jest bardzo przyjemny i użyteczny (porównania, kopiowanie, wklejanie, itp.). Ale dzięki Bogu: Wielu ojców ma piękne córki i w obliczu technicznej nietrwałości zmiana jest zawsze konieczna. ? Szczerze mówiąc, bardzo podoba mi się także Apple, gdyby nie problem z kompatybilnością, wymiana danych z Windowsem? Kolega ze Szwajcarii niedawno zakupił/pochwalił nowego Lenovo? Ujawnienie: Jestem właścicielem udziałów w Lenovo. ?

Napisany przez Springer
Myślałem też przez pewien czas o szwajcarskim Littlebit, ale po zobaczeniu rabatów w DELL, kontynuowałem poszukiwania.... Jeśli ktoś chce porównać różne produkty, takie jak odtwarzacze MP3/laptopy/aparaty cyfrowe, może również zajrzeć tutaj: www.xonio.com

Napisany przez Springer
ManfredBali pisze: Dell nie oferuje wsparcia w Indonezji (dla mnie istotne). Dodatkowo pojawia się problem z preinstalacjami. Na przykład, wole XP Professional.
Jestem moim własnym pomocnikiem :wink: Cytat od ManfredBali Do informacji: Dla biura wolę komputer stacjonarny. Jestem maniakiem laptopów, Moje oczy już są wystawione na tortury :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata