Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Sparkasse zamierza złożyć wniosek o informacje bankowe od mojego byłego banku - banku społecznego Volksbank.

Napisany przez user1301
Cześć razem,

Jestem nowym klientem SPK, w związku z czym został mi zaproponowany dobry model konta z kartą kredytową, debetem itp., wszystko w miarę akceptowalne dla mnie.

Teraz musiałem udzielić SPK referencji bankowej, aby SPK mogło dowiedzieć się o mnie od mojego byłego banku.

Nie mam z tym problemu, ponieważ nigdy nie miałem ujemnego salda na koncie w Volksbank, chociaż zdarzyło mi się mieć zajęcie konta 3 miesiące temu w wysokości 40 EUR, ponieważ zapomniałem zapłacić mandatu za parkowanie w Hanowerze i od razu po upomnieniu zostało wszczęte zajęcie konta. Absolutny żart, pieniądze zostały od razu zwolnione, ale niestety doszło do tego zdarzenia.

Czy powinienem się obawiać, że Volksbank przekaże te informacje SPK i że SPK podejmie w związku z tym jakieś konsekwencje?

Czy ktoś mi to może powiedzieć, czy ma sens zakazać Volksbankowi już w poniedziałek, przed dostarczeniem referencji, udzielania informacji o mnie?

Dzięki za wszelkie wskazówki :-)

Re: Sparkasse zamierza złożyć wniosek o informacje bankowe od mojego byłego banku - banku społecznego Volksbank.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

niestety w historii klienta jest zapisane zajęcie komornicze, które zostanie zgłoszone nowemu bankowi podczas sprawdzania historii.

Ogólnie rzecz biorąc, uważam podejście do zwykłego konta osobistego za dość dziwne. Czy możliwe, że twój nowy bank nie sprawdza informacji w Biurze Informacji Kredytowej? Inaczej nie potrafię wytłumaczyć takiego nonsensu.

W przeciwnym razie trudno jest udzielić ci porad, ponieważ nikt tutaj nie wie, jak działa twój nowy doradca finansowy. Jednak jeśli faktycznie chodzi tylko o zajęcie 40 euro, a twoja zdolność kredytowa i historia kredytowa są dobre... polecam na razie nic nie mówić, ponieważ taka sytuacja może prawdopodobnie umknąć uwadze... zarówno jeśli chodzi o bezpośrednie uregulowanie długu, jak i poinformowanie o tym nowego banku... to w końcu tylko drobiazg, a jeśli nowy bank zwróci ci na to uwagę, możesz to wytłumaczyć.

Nie mogę ocenić, czy bank od razu udostępni ci debet i kartę kredytową bez informacji z Biura Informacji Kredytowej.

Napisany przez msfinanz
Informacje bankowe można różnie zapytać.

W każdym przypadku zalecam doradcy klienta Sparkasse wspomnieć o zdarzeniu, zanim zapyta. Wtedy ocena informacji bankowej będzie po prostu bardziej obiektywna!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata