Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Czy aplikacje mogą teraz zawierać jako załącznik anonimowe CV?

Napisany przez ADMCI4
Już tak dawno nie składałem oficjalnych podań o pracę, że nie mam pojęcia, jakie dokładnie są teraz wymagania. Jednak słyszałem, że obecnie nie podaje się tak szczegółowych informacji o sobie, lecz raczej wysyła anonimowe życiorysy lub podania o pracę. Wydaje się, że teraz na pierwszym planie powinno być wykształcenie i kwalifikacje, a nie osobiste okoliczności. Czy jednak to nie prowadzi do tego, że pracodawca lub menedżer personalny zaprasza na rozmowę kandydatów, którzy załączyli bardzo szczegółowy życiorys? Czy jest szansa na sukces także w przypadku podań anonimowych?

Pozdrawiam, Bärchi

Napisany przez 2Bolitho
Ostatecznie zależy to od ciebie. W słowie bewerbung zawarte jest już to: REKLAMA. Reklamujesz siebie jako siłę roboczą. Zasadniczo obowiązują te same zasady co przy reklamie. Zwykle jesteśmy już znużeni masowym przekazem i odbieramy go tylko podświadomie. Do świadomości docierają kreatywne reklamy, które robią coś trochę inaczej. W dzisiejszych czasach zazwyczaj nie wymaga się już standardowej aplikacji zgodnej z normą DIN, dlatego jest wiele możliwości pod względem projektowania. Pod względem treści już w CV należy podać najważniejsze dane. W Internecie znajdziesz mnóstwo przykładów. Również poradniki. Jednak wiek, stan cywilny, obywatelstwo itp. powinieneś już podać. Dodatkowo lukiwe szkolenie i edukację zawodową. Ważne dla zaproszenia na rozmowę rekrutacyjną moim zdaniem nie jest tak bardzo treść CV. Chyba że brakują pewne dane, wtedy na pewno nie zostaniesz zaproszony. Według mnie bardziej decydujące jest dostarczenie aplikacji idealnie dopasowanej do firmy, w której dokładnie zrozumiesz konkretną pracę.

Napisany przez Naseweis

Jedoch słyszałem, że obecnie nie podaje się tak szczegółowych informacji o sobie, a zamiast tego przesyła się raczej anonimowe życiorysy lub podania o pracę.

Cześć Bärchi,

Jeśli ktoś przesłałby mi taki życiorys,
wypełniłbym nim kosz na śmieci.

Do życiorysu należy wpisać wszystkie dane osobowe, informacje o wykształceniu i przebiegu zawodowym.

Pozostałe informacje należy umieścić w podaniu o pracę.

Pozdrowienia N.

Napisany przez morales
To naprawdę nie jest dobry pomysł. Wybrałbym natychmiast innego kandydata, który okazuje transparentność.
Anonimowość utrudnia ocenę kandydata. Dlaczego pracodawca miałby sobie zawracać głowę, aby to kontynuować.

Napisany przez 2Bolitho
Anonimowe procesy rekrutacyjne mają również zalety dla firm. Zagranica jest tutaj dużo dalej. Ale jasne, ja pochodzę z systemu współdecyzji, więc być może jestem stronniczy.

Bundesregierung | Różnorodność poprzez zanonimizowane procesy rekrutacyjne

Napisany przez 2Escorpio

Anonimowe procesy rekrutacyjne mają również zalety dla firm. Zagranica jest tu znacznie dalsza. Ale oczywiście, pochodzę z zakresu współdecyzji, więc być może jestem stronniczy.

Rząd federalny | Różnorodność poprzez anonimowe procesy rekrutacyjne

Zgadza się... w Australii istnieje tylko rekrutacja anonimowa... wszystko inne jest nielegalne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata