Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy w Europie nadal obowiązuje zielona karta ubezpieczeniowa w przypadku wypadku drogowego?

Napisany przez ADMCI4
Mamy w naszej rodzinie dwa auta zarejestrowane na imię mojej żony. Jedno z nich jest praktycznie używane głównie przez naszego syna, który studiuje w Anglii od września 2011 roku. Na koniec zeszłego roku, od ubezpieczenia moja żona ponownie otrzymała starą zieloną kartę ubezpieczeniową, która w przypadku wypadku za granicą zapewnia pewne zabezpieczenie. Na szczęście sami jeszcze nigdy nie musieliśmy z niej korzystać i dlatego nie wiemy, jak z nią postępować? Czy możemy polegać na tym, że nasz syn jest w pełni chroniony posiadając tę kartę w Anglii, jeśli miałby tam wypadek?

Re: Czy w Europie nadal obowiązuje zielona karta ubezpieczeniowa w przypadku wypadku drogowego?

Napisany przez Kobiasch
W niektórych krajach zielona karta ubezpieczeniowa jest nawet obowiązkowa, w innych krajach nie jest to już obowiązkowe, ale może być wymagana w razie wypadku. Zielona karta ubezpieczeniowa potwierdza ważność ubezpieczenia zgodnie z przepisami obowiązującymi w danym kraju, dlatego ma sens pokazanie jej w razie kolizji. Jeśli chcesz jednak mieć pełną ochronę ubezpieczeniową, skontaktuj się bezpośrednio z ubezpieczycielem samochodowym. Po wypadku w Hiszpanii z wynajętym samochodem, za który nie byłem winny, musiałem skorzystać z pomocy prawnika i nie otrzymałem rekompensaty, jaką otrzymałbym od ubezpieczyciela przeciwnika w Niemczech.... jest to tylko mały przykład.

Napisany przez Rav3n
Również nie słyszałem niczego przeciwnego. Dlatego myślę, że karta nadal jest ważna. Dla pewności możesz skontaktować się ze swoim ubezpieczeniem przed wyjazdem. Na pewno chętnie Ci pomogą.

Napisany przez Naseweis
Wszelkie informacje na temat Zielonej Karty Ubezpieczenia znajdziesz tutaj --> Zielona Karta: Strona główna Greetings N.

Napisany przez delgado
Znajomy miał wypadek podczas narciarstwa w Szwajcarii. To było trochę ponad rok temu. Wszystko dobrze się skończyło. Mimo to zalecałbym skonsultowanie się z twoim ubezpieczeniem. Ostrożność nie zaszkodzi. :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata