Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pełne finansowanie pomimo nieudanej próby obciążenia.

Napisany przez Melanie W.
Cześć!
Zarejestrowałem się tutaj dzisiaj, ponieważ mam nadzieję, że może Pan/i mi pomóc.

Mój mąż i ja obecnie składamy wniosek o pełne sfinansowanie w banku DSL. Finansowanie to obejmuje pełną cenę zakupu domu oraz koszty remontu i dodatkowe opłaty! Otrzymaliśmy już ustne potwierdzenie i podpisaliśmy dokumenty. Zostaliśmy już również skierowani do notariusza.

Teraz prawdziwy problem: w zeszły czwartek zadzwoniłam do pośrednika, aby zapytać, kiedy przyjdą dokumenty. Ten powiedział mi, że w rachunku mojego męża odkrył w zeszłym roku wrześniu jedną nieudaną transakcję (łącznie około 160 euro). Teraz musi być sprawdzone, czy finansowanie zostanie zrobione wyjątkowo. Te nieudane transakcje miały miejsce tylko raz. Wówczas konto było po prostu kontem oszczędnościowym. W odpowiedzi na to mój mąż założył debet w wysokości 300 euro i to się nie powtórzyło.
Moje pytanie teraz brzmi, czy istnieje szansa, że otrzymamy finansowanie mimo to?

Pozdrowienia i miłego dnia!

Napisany przez tnt
To musisz już zapytać w banku.

Cześć!

Dzięki za przeczytanie! Myślałem przy pisaniu mojego posta bardziej o doświadczeniach.

Pozdrowienia

Napisany przez tnt
Doświadczenia z bankami czy pośrednikami?

Doświadczenia klientów z bankami lub kogoś z branży. Próbowałem sam zbierać informacje, ale nic nie znalazłem. Teraz siedzimy oczywiście na rozżarzonych węglach, aż zostanie podjęta decyzja. Oczywiście rozumiemy, że ostatnie słowo należy do banku! Pozdrowienia

Napisany przez tnt
Myślę, że nie musicie już siedzieć jak na szpilkach, możecie spokojnie czekać na odrzucenie. Takie są moje doświadczenia jako klient banku. :wink:

Ok

Dzięki za odpowiedź!

Napisany przez tnt
No cóż, chętnie odpowiedziałbym bardziej optymistycznie, ale... Oczywiście mogę się mylić, mam po prostu swoje doświadczenia z różnymi bankami, ale prawie żadne dobre.

Nie, to w porządku! Chcę czytać doświadczenia, i nawet jeśli nie są wszystkie dobre, to jest w porządku. Życzę Ci wszystkiego najlepszego i mam nadzieję, że wszystko niedługo będzie tak, jak sobie wymarzysz!

Napisany przez tnt

Życzę Ci pomimo wszystko wszystkiego dobrego i że wszystko wkrótce potoczy się tak, jak tego oczekujesz!

Oczywiście również wam, tylko jeśli tak skrupulatnie sprawdzają wasze konta... Czy to w ogóle ich sprawa, czy to nie ma znaczenia, co działo się w przeszłości - moim zdaniem. To, że ktoś kiedyś przypadkowo przekroczył stan konta o kilka euro, nie mówi nic o jego zdolności kredytowej w przyszłości, a o to powinno chodzić kredytodawcy, jeśli chodzi o zabezpieczenia. Czy źle rozumiem?

Tak, jestem całkowicie tego samego zdania! Byłem zaskoczony, że podali to dopiero po ustnym potwierdzeniu. Poza tym taka rzecz po prostu się zdarza i była to jednorazowa sytuacja. Ale nie zawsze wszystko da się zrozumieć! Nawet jeśli samemu się tego nie rozumie...

Napisany przez tnt

Miałeś moją opinię! Byłem zaskoczony, że wyciągnęli to dopiero po ustnym potwierdzeniu.

Ale po pierwszym razie to już nie zaskakuje. :wink: Również nieźle się popatrzyłem, gdy wszystko już było niemal idealne, a godzinę przed terminem otrzymałem telefon od banku: Zarząd odrzucił Pański kredyt. Ale to był dopiero początek moich doświadczeń, które udało mi się zbierać z bankami, urzędami, rządem, ... ale też ze mną. :wink:

O wow, to dopiero coś! Dla nas to pierwsze doświadczenie! Choć słyszy się i czyta różne rzeczy...

Napisany przez tnt
No cóż, ale na razie wygląda na to, że możecie porzucić te piękne plany, czyż nie?

Nie wiem, czy ma sens szukać innych banków, skoro każde zapytanie jest rejestrowane w Schufa, prawda? Z drugiej strony, nie jestem osobą, która tak łatwo się poddaje! Na pewno poczujemy się teraz dość zniechęceni, ponieważ wszystko wydawało się tak blisko... Jak wiesz, niestety...

Napisany przez tnt

Nie jestem pewna, czy ma sens szukać innych banków, ponieważ każde zapytanie jest zapisane w Biurze Informacji Gospodarczej, prawda?

Tak to wygląda. Jednak problemem jest mniej samo zapytanie, a bardziej przekroczenie limitu konta. Inne banki najprawdopodobniej zareagują tak samo. Nie wolno wierzyć w reklamy, którymi jesteśmy zasypywani w sieci (pożyczka od zaraz bez sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej) ...

Cytat Melanie W.

Na pewno poczujemy się zniechęceni, gdy wszystko wydawało się tak blisko... Ty też to znasz niestety...

Cóż, co znaczy niestety - z doświadczeń się uczy. I piękne powiedzenie: Życie się nie kończy, tylko dlatego, że marzenie się nie spełnia. Tylko ma zablokowaną jedną drogę, abyś szukał innej.

Cytat Melanie W.

Z drugiej strony nie jestem osobą, która łatwo się poddaje!

Tak jest. Masz wiadomość prywatną. :wink:

Napisany przez msfinanz
Melanie: czy twój wynik w rejestrze SCHUFA jest w porządku?

Cześć! Tak, nasze rekordy w Schufa są czyste. Byliśmy już praktycznie na finiszu, tylko ta irytująca nieudana próba obciążenia, o której nawet nie pamiętaliśmy!

Och, i konto nie było przekroczone!

Napisany przez Naseweis
Cześć Melanie,

jeden wskazówka - zmień bank.

Jeśli dochody się zgadzają i nie ma wpisu w Schufa, każdy bank udzieli ci kredytu.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez msfinanz
Dobry pomysł od naseweis.

Masz problem z negatywnym sprawdzeniem w banku, a nie z negatywną informacją w Schufa.

Jeśli prowadzisz relację biznesową z innym bankiem przez trzy miesiące, to to instytut zrezygnuje z sprawdzania w banku, ponieważ jesteś klientem stałym.

Jeśli nie możesz lub nie chcesz tyle czekać, są banki, które nie potrafią obsługiwać negatywnych uwag. Ale są także banki, które potrafią odróżniać i być może przejść nad ewentualnymi negatywnymi rekordami.

Cześć!

Niestety nie znam alternatywnej banku, który sfinansuje całą zabawę. Mówimy tutaj o finansowaniu przekraczającym 100%.

Pozdrawiam

Napisany przez msfinanz
Możesz podać mi podstawowe informacje o sobie prywatną wiadomością, wtedy będę mógł coś powiedzieć na ten temat. Ogólnie rzecz biorąc, możliwe są także finansowania na poziomie 110%.

Napisany przez tnt
To może zadziałać, ale nie musi. Istnieją inne biura informacji niż tylko Schufa. Moja rada: Zanim spróbujecie w innych bankach, uzyskajcie samodzielne informacje od innych biur informacyjnych. (Kto było zaangażowane we wszystko w moim przypadku, dowiedziałem się podczas poradnictwa dla dłużników.)

Gdzie dokładnie to ma być TnT? Dotychczasowa samoinformacja była przesłana poprzez Schufa. Ojej... Wygląda na to, że jednak jesteśmy nieświadomi.

Napisany przez tnt

gdzie dokładnie to ma być tnt? Jedyna informacja o sobie była wcześniej przez schufa. Ojej... wygląda na to, że jednak jesteś niewinny.

Istnieje kilka takich instytucji, które sprzedają dane o dłużnikach między sobą i już teraz rywalizują o ocenę ich ocen (nowomodne: Scoring) ... :wink: A przynajmniej jedna na pewno ma pojęcie o błędzie związanych z Waszymi brakującymi z banku poleceniami zapłaty. (Mimo że konto nie było przekroczone, ale nie było wystarczająco pokryte - to może Wam znowu spaść na głowę w następnym banku. Ze względu na tego rodzaju negatywne informacje żaden bank nie otworzył mi nawet nowego konta, dopóki po długich poszukiwaniach nie trafiłem na inny - trzeba go najpierw znaleźć.)

Kolejna wskazówka: Standardowy termin usunięcia takich wpisów to 3 lata od końca roku - jednak na to też nie można polegać, lepiej sprawdzać. W takich drobnych przypadkach jak Wasz, może iść to szybciej, ale nie musi.

U mnie było pewnie 4 lub 5 klonów Schufa - którzy, to już dokładnie nie pamiętam. Jak już wspomniałam: Zapytaj w biurze ds. dłużników - nic nie kosztuje, a dowiesz się tam naprawdę wszystkiego. (U nas biuro ds. dłużników mieści się w urzędzie powiatowym, musicie sprawdzić, kto to u Was robi. Na pewno nie dajcie się naciągnąć na usługi prawnika - próbowali to ze mną również.) :wink:

Tak więc... właśnie dzwonił bank! Szef banku DSL właśnie rozmawiał z pośrednikiem i kredyt został zatwierdzony!!!!!! Musimy tylko jutro rano pojechać jeszcze raz podpisać! Dziękujemy wszystkim za informacje!

Pozdrowienia, szczęśliwa Melanie i rodzina

Napisany przez tnt
No to całe zamieszanie było bez sensu. :wink: Gratulacje!

tak! bardzo dziękuję! jak już powiedziałem, człowiek się stresuje, gdy nie ma doświadczenia w takich sprawach!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata