Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Otrzymać kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej

Napisany przez LilliMel
Cześć wszystkim,

od kilku lat szukam kredytu od prywatnych inwestorów, ponieważ mam niestety negatywną historię kredytową w Biurze Informacji Kredytowej i nie mogę uzyskać kredytu w tradycyjny sposób.

Ale czasem zdarzają się cuda. Poznałam prywatną firmę, która z niewielkim opłatami udzieliła mi kredytu bez sprawdzania historii kredytowej, na Dom mojej mamy i auto. Poleciłam ich już moim znajomym, którzy również znaleźli się w finansowych tarapatach. Teraz mogę spokojnie spłacać raty i nie muszę sprzedawać samochodu, żeby dojechać do pracy.

Dziękuję, że istnieją rzetelne i uczciwe instytucje finansowe. Pomagają, a nie szkodzą.

Pozdrowienia z Schwarzwaldu
TanjaL

Napisany przez Gell
Cześć Tanio,

Bardzo fajnie, a adres internetowy tej wyjątkowej firmy to……
Powiedz nam.
I proszę nie przesyłaj tego prywatną wiadomością, a tutaj od razu na forum.
„...z niskimi kosztami początkowymi..“ brzmi naprawdę interesująco.

Prawda (ktoś tutaj jest ciekaw)

Napisany przez LilliMel
Cześć,

nie wiem, czy to właściwe, aby powiedzieć to wszystkim na forum. Mogę podać wam mój adres e-mail, jeśli napiszecie do mnie pod *email usunięty*. Jak już powiedziałam, chodzi o prywatną firmę/fundatora. Pomogli mi, nie wiem komu nie mogli pomóc, a ja i tak jestem trudnym przypadkiem.

Pozdrowienia,
TanjaL

Miło mi, że udało ci się osiągnąć to, o czym marzyłeś. Wygląda na to, że jednak nie jest tak łatwo, skoro tyle osób kręci się w kółko, dlatego wygląda to trochę jak reklama, dlatego usunęłam twój adres e-mail.

Pozdrawiam,
Escorpio

Napisany przez tnt

nie wiem, czy to jest właściwe, żeby powiedzieć to wszystkim na forum.

Na pewno nie. :wink:

Cytat od LilliMel

Mogę podać wam mój adres e-mail, jeśli napiszecie do mnie pod *adres e-mail usunięty*. Jak już wspomniałam, to prywatna firma / sponsor. Pomogli mi, nie wiem komu nie byli w stanie pomóc, a ja już jestem trudnym przypadkiem.

No to zaczynamy. Mój przypadek jest o wiele łatwiejszy. :wink:

Napisany przez HansEbert
Niestety miałem do czynienia tylko z przeciwnością losu. Nawet doradca finansowy wykorzystał mnie. Nie chciałem od niego pieniędzy, a jedynie pomocy w uregulowaniu moich finansów. Niestety, wszystko jest trudne na tym świecie.

Napisany przez 2Escorpio

Niestety doświadczyłem przeciwnego. Nawet doradca ds. dłużników mnie oszukał. Nie chciałem od niego pieniędzy, tylko pomocy, żeby pomógł mi uporządkować moje finanse. Niestety, wszystko to nie jest łatwe na tym świecie.

W rzeczywistości jest to dość proste... jeśli nie zaciągasz długów i oszczędzasz tak, jak powinno być... wszystko działa bez problemów. Większość ludzi w Niemczech sobie z tym radzi.

Gdy już znajdziesz się w bagnie długów, już przegrałeś, albo jesteś tak prawny, że potrafisz zrobić wszystko sam i wiesz, kiedy i jak postępować.

Konkluzja: Długi nie są ładne, ale też niekoniecznie straszne, jeśli sam wiesz, jak z nich wyjść... co często nie ma nic wspólnego z regulowaniem rat.

Napisany przez tnt

Tak naprawdę to jest proste... jeśli nie robisz długów i oszczędzasz tak, jak powinno być... wszystko także działa bez problemu. Większość ludzi w Niemczech sobie z tym radzi :smile:

Nóżka, Escorpio, zobaczymy. Niedawno wysłałem e-mail do Tanji - zobaczymy, co z tego wyniknie.

Co proszę? Statystycznie każdy Niemiec jest zadłużony średnio kwotą ponad 8 000 €! (Głównie chodzi o kredyty konsumenckie.)

Napisany przez 2Escorpio

No cóż, Skorpionie, zobaczymy. Napisalem e-mail do Tanji - zobaczymy, co za tym stoi.

Proszę? Przeliczając, każdy Niemiec jest średnio zadłużony na ponad 8 000 €! (Największą część stanowią prawdopodobnie kredyty konsumpcyjne.)

Bzdura... to obliczenie oznacza, że niektórzy mają 30 000 euro długu, a inni w ogóle nie.

To największa bzdura dzielić cały stan długu przez liczbę mieszkańców w Niemczech. Co mam wspólnego z długami osoby XYZ? Nic! Faktem jest, że gdyby się sugerować wpisami w Schufa, niecałe 1/3 ma długi.

Napisany przez tnt

Co mam wspólnego z długami osoby XYZ? Nic! Faktem jest, że jeśli chodzi o wpisy w Schufa, nie więcej niż 1/3 osób ma długi.

A ile z tych osób w ogóle może się zadłużyć?

Napisany przez LilliMel
Próbuję niczego nie sprzedawać, chciałam tylko podzielić się moim doświadczeniem. Kiedy czytam komentarze moderatora, który wydaje się wszystko wiedzieć i jeszcze pozdrawia LG, aż mi się włosy na głowie jeżą.

Jak już wspomniałam, otrzymałam pomoc! Czy kiedykolwiek słyszałeś o sytuacji, w której ktoś znalazł się bez zadłużeń? Pewnie nie, Panie Moderatorze! Społeczeństwo nie zawsze pomaga - ludzie bezwstydnie wykorzystują bezradność, a następnie musisz słuchać: proszę, oszczędź trochę. Fajnie, że są ludzie, którzy ułatwiają sobie życie kosztem innych.

Teraz możesz spokojnie usunąć mój profil! A jeśli ktoś chce ze mną poważnie porozmawiać, to jestem dostępna pod adresem email *usunięty adres email*. Dziękuję!

Wszystkiego dobrego!

Napisany przez tnt

i jeśli ktoś chce poważnie porozmawiać ze mną, jestem dostępna. Dzięki!

Teraz spuść trochę z tonu. :wink:

Po pierwsze, chciałbym odradzić każdemu publikowanie swojego adresu e-mail publicznie w internecie. To wręcz zaproszenie dla spammerów wszelkiego rodzaju (ludzi i programów)!

Ale jeśli chcesz być traktowany poważnie, to musisz jakoś reagować na maile. Mój powinien być w Twojej skrzynce od wczoraj wieczorem (temat: kredyt prywatny?). Moje dane kontaktowe prześlę Ci przez prywatną wiadomość. (Nie ten, którym jestem zarejestrowany tutaj na forum - z łatwych do zrozumienia powodów.) :wink:

Napisany przez Naseweis

Nie próbuję niczego sprzedać, chciałem tylko podzielić się moim doświadczeniem. Kiedy czytam komentarze moderatora, który wydaje się wiedzieć wszystko i jeszcze pisze „Pozdrowienia”, mam ochotę wyjść z siebie.

Cześć,

Jak dawniej w telewizji postać HB-Männchen. Chciałbym to kiedyś zobaczyć.

Jak mówię, otrzymałem pomoc! Czy kiedykolwiek słyszałeś o sytuacji, w której ktoś wpadł w tarapaty mimo braku zadłużenia! Prawdopodobnie nie, Panie Moderatorze! Nie zawsze otrzymuje się pomoc od społeczeństwa - ludzie bezwstydnie wykorzystują bezradność innych, a potem musisz słyszeć, żeby zachować oszczędności. Miło, że są ludzie, którzy tak sobie ułatwiają i robią to kosztem innych.

Powoli z takimi słowami!

1. nasz Moderator wykonał dobrą pracę, chcąc uchronić cię przed spamem.

2. miałeś możliwość podania informacji o dostawcy usług finansowych, który ci pomógł.

3. jeśli podajesz swój własny adres e-mail jako kontaktowy, można założyć, że osoba ta otrzyma prowizję za pośrednictwo.

Pozdrowienia N.

Napisany przez tnt

3. jeśli podasz swoje własne dane kontaktowe, można przypuszczać, że dana osoba otrzyma prowizję za pośrednictwo.

Oczywiście, chętnie mu ją oddam - o ile oczywiście doszłoby do czystej umowy. :wink:

Napisany przez LilliMel
Masz rację, przepraszam! Nie pomyślałem, nie chciałem nikogo zdenerwować! Przepraszam, Panie Moderatorze!

Pozdrowienia
Lutter

Napisany przez joey
Generalnie uważam, że wszystko, co wiąże się z jakimikolwiek kosztami początkowymi, choćby były one niewielkie, jest niepoważne, ale to tylko moja skromna opinia.

Napisany przez LilliMel
W zasadzie jestem również podejrzliwy i wielokrotnie się już przejechałem, ale w końcu trzeba było podejmować decyzje, i w pozytywnym sensie zadziałało!

Napisany przez tnt
Mogę ci uwierzyć, kiedy odpowiesz na mój email z przedwczoraj tak jak obiecałeś. ?

Napisany przez 2Escorpio

Jestem z zasady też nieufna i już wiele razy dałam się nabrać, ale w końcu trzeba było coś z tym zrobić i to zadziałało w pozytywny sposób!

Już wiele razy dałaś się nabrać, ale przyczepiasz się do mnie, kiedy podejmuję działania, aby innym nie przytrafiło się coś podobnego?

Dziwne wszystko...

Napisany przez LilliMel
Każdy ma swoje zdanie! Mi pomogło i jestem wdzięczny!

Napisany przez LilliMel
Przepraszam jeszcze raz za moje chamstwo! Tanja

Napisany przez tnt
No cóż, no cóż, teraz bądźcie znowu miłymi dla siebie. Ale czyż ja jestem może tutaj moderatorem?

Napisany przez pioli
@LilliMel: Nie rozumiem tutaj problemu. Dlaczego nie chcesz po prostu umieścić nazwy firmy online? W ten sposób każdy mógłby sam się o niej dowiedzieć i samodzielnie wyrobić sobie opinię. Kontakt za pośrednictwem e-maila jest bez sensu, prawda? Gdzieś musiałaś znaleźć tę firmę, więc nie może to być tajemnicza firma, której nikt nie może poznać.

Napisany przez tnt
No cóż, firma wydaje się być w porządku, o ile mogę to ocenić (na razie mam tylko adres e-mail - w sieci wydają się dość powściągliwi).

Napisany przez ajee
Czy ktoś poza LillMel skontaktował się dotychczas z firmą?

Teraz dostałem także adres e-mail, spróbuję skontaktować się z tą firmą.

Napisany przez Fisch
Dzień dobry!
Mam też problem ze Schufa, czy mógłby mi ktoś przesłać ten adres?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata