Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy banki udzielają również kredytów na protezy zębowe?

Napisany przez ADMCI4
Mam problem, ponieważ pilnie muszę zrobić odnowienie mojego już istniejącego protezy zębowej. Do tej pory zawsze odkładałem to, ponieważ brakuje mi po prostu pieniędzy. Nie mam ich nadal i muszę pokryć co najmniej 40% kosztów samodzielnie. Jednak nie uniknę tej opieki, więc muszę jakoś zdobyć pieniądze. Czy banki oferują specjalne kredyty, dzięki którym protezy zębowe stają się przystępne cenowo? Prawdopodobnie potrzebuję na początek około 2000 euro, aby chociaż najważniejsze rzeczy mogły zostać zrobione. Kto może szybko dać mi cenne wskazówki?

Napisany przez 2Bolitho
kredyty na protezy zębowe mi nie są znane. Ale możesz wziąć ogólny kredyt i zapłacić nim za protezę zębową.

Napisany przez Birgit
Cześć,

wielu dentystów współpracuje z firmami rozliczeniowymi.
np. HZA

Dentysta otrzymuje natychmiast swoje płatności, a firma rozliczeniowa pobiera pieniądze od pacjenta.

Te firmy rozliczeniowe zazwyczaj oferują również płatności ratalne.

Na przykład HZA oferuje płatności ratalne:

Jeśli rachunek zostanie spłacony w maksymalnie 6 miesięcznych ratach, jest to bezpłatne (bez opłat i odsetek).

Jeśli jest więcej niż 6 rat, oprócz opłaty manipulacyjnej płaci się także odsetki.
Można uzgodnić nawet do 48 rat.

Po prostu zapytaj dentystę, czy współpracuje z firmą rozliczeniową.

Napisany przez gandalf11
To samo znam też od mojego dentysty. On ma firmę, która zarządza jego prywatnymi rozliczeniami i według ulotki oferują oni również płatności ratalne. Ale o ile mi wiadomo zawsze tylko wtedy, gdy jest się pacjentem u danego dentysty. Powodzenia. Pozdrowienia, Gandalf

Napisany przez 2Escorpio
Tak, mój dentysta też miał coś takiego i wtedy poprosił tę głupią firmę rozliczeniową o zapytanie dotyczące mojego dużego leczenia zębów (ok. 50 000 euro).

Mimo że nie chciałem płacić ratalnie (większość została pokryta przez ubezpieczenie zdrowotne i zostało już zaakceptowane przez wycenę), ta głupia firma rozliczeniowa sprawdziła moje dane w bazie Schufa, co nie było dla mnie zbyt zabawne!

Więc jeśli ktoś nie chce płacić ratalnie, powinien upewnić się, że rozliczenie nie odbywa się za pośrednictwem takich firm rozliczeniowych. W przeciwnym razie sprawdzenie w bazie Schufa jest oczywiście standardowe przy płatności ratalnej.

Napisany przez morales
Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Dlaczego nie weźmiesz zwykłego kredytu i nie uregulujesz swojego rachunku w ten sposób? Jeśli masz negatywną historię kredytową i nie możesz dostać zwykłego kredytu, to też nie dostaniesz go na leczenie dentystyczne. Wyżej wymieniona opcja mogłaby być rozwiązaniem. W przeciwnym razie porozmawiałbym z moim dentystą i poprosił go o radę. Być może już kiedyś pomógł komuś w podobnej sytuacji i wie, do kogo najlepiej się zwrócić.

Napisany przez Aktienhai
Osobiście byłem zaskoczony, ale faktem jest, że w Niemczech jest naprawdę wiele banków, które udzielają swoim klientom kredytów na protezy zębowe. Warunki tych kredytów nie są gorsze niż na przykład dla kredytu samochodowego lub kredytu hipotecznego. Dobre oferty znajdziesz na przykład w banku Santander. Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wiele banki udzielają również kredytów na dowolny cel. W związku z tym można je także wykorzystać na finansowanie leczenia zębów.

Napisany przez MoneyWomand-NDS
To naprawdę interesująca strategia marketingowa dla banków: kredyt na protezy dentystyczne!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, istnieje taka opcja finansowania stomatologicznego.

Napisany przez traugottsimon
To może być dla Ciebie interesujące:
volkswagenbank.de/de/privatkunden/Produkte/vorsorgen_versichern/gesundheit/zahn-zusatzversicherung/auf_einen_blick.html

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata