Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy akcje zyskowności firmy również należą do akcji?

Napisany przez ADMCI4
Dawno temu miałem innego pracodawcę, który w związku z jubileuszem wydał tzw. certyfikaty udziałowe dla pracowników. Miały one stały okres obowiązywania sześć lat i były następnie wypłacane automatycznie. Wtedy jeszcze nie zajmowałem się kapitałami inwestycyjnymi w stopniu zaawansowanym, dlatego nie pamiętam dokładnie, jak te inwestycje były zapisane na papierze. Jednak już wtedy zdawałem sobie sprawę, że w jakiś sposób musiały to być udziały w firmie. W odróżnieniu od klasycznych akcji, te papiery miały jednak ustalony, obowiązkowy okres obowiązywania, który należało przestrzegać. Czy certyfikaty udziałowe to mimo wszystko również szczególna forma akcji?

Napisany przez BerndR
Obligacje korporacyjne nie są uregulowane prawnie; emitent ma zatem duży zakres swobody w kształtowaniu obligacji korporacyjnych.

Typowe dla obligacji korporacyjnych jest jednak to, że w przeciwieństwie do akcji, nie posiadają one praw głosu.

Napisany przez 2Bolitho
tak, Prawo do udziału w zyskach może być bardziej jak akcja lub raczej jak obligacja. Sprawdź na Wikipedii. Tam znajdziesz trochę informacji na ten temat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata