Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak długo bank oferuje za darmo konto dla studentów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Od kiedy miałem 15 lat, mam darmowe konto osobiste w moim banku oszczędnościowym w domu. Najpierw byłem uczniem, a potem studentem. Ze względu na moją służbę zastępczą i zmianę kierunku studiów nie ukończę w czasie określonym ogólnie. Standardowy czas trwania studiów ma znaczenie nie tylko przy przyznawaniu stypendium, ale także przy innych dotacjach lub korzyściach, jakie otrzymuje się jako student. Jak długo mogę jeszcze utrzymać moje darmowe konto w banku oszczędnościowym, zanim zostanie zmienione? Faktem jest, że nie będę miał żadnych dochodów przez najbliższe dwa lata. Czy bank to uwzględni? Pozdrowienia Marin

Re: Jak długo bank oferuje za darmo konto dla studentów?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

oferty dla studentów / uczniów / służby wojskowej oferowane przez banki / kasy oszczędnościowe nie są obowiązkowe i dlatego są dobrowolne.

Również warunki różnią się w zależności od banku / kasy oszczędnościowej... zazwyczaj obejmuje to wiek 24 / 26 / 30 lat. Dokładne informacje znajdziesz na stronie internetowej Twojej kasy oszczędnościowej (są one podzielone regionalnie).

Jeśli zbliżasz się do górnego wieku, który jest akceptowany w Twojej kasie oszczędnościowej... sugeruję po prostu porozmawianie z doradcą klienta, wyjaśnienie sytuacji i przedstawienie potwierdzenia studenckiego. Może się zgodzić na przedłużenie okresu o rok albo dwa.

Wiele banków / kas oszczędnościowych oferuje obecnie konta internetowe, które nie generują żadnych kosztów dla osób korzystających z usług online.

W najgorszym przypadku zawsze możesz przejść do banku internetowego, który oferuje bezpłatne konta osobiste, a o tym powinien wiedzieć również Twój doradca klienta.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata