Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zdrapać CVC z karty kredytowej

Napisany przez nkb
Cześć wszystkim,

Jak wszyscy pewnie wiecie, numer CVC karty kredytowej jest wydrukowany na karcie i widoczny dla każdego.

Ponieważ zawsze noszę ze sobą moją kartę kredytową DKB, jest to oczywiście związane z dużym ryzykiem.

Czy mogę zdrapać ten numer z karty, aby był nieczytelny? Czy karta kredytowa straci wtedy ważność?

Re: Zdrapać CVC z karty kredytowej

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

więc pierwsze pytanie, które mi się nasuwa, to co to ma na celu?

W przypadku większości zamówień / płatności w internecie zazwyczaj nie jest wymagany żaden kod CVC... więc myślisz, co się stanie, jeśli ktoś pozna numer twojej karty plus datę ważności i spróbuje jej użyć przez internet? - Dokładnie, użyje karty tam, gdzie nie jest wymagany kod CVC, a osoby, które to robią często, doskonale wiedzą, gdzie taki kod jest wymagany, a gdzie nie.

Ponadto, nie przynosi to żadnych korzyści ani niekorzyści w przypadku ubezpieczenia karty kredytowej (jeśli została oszukana), gdy zszyłeś kod CVC.

Karty kredytowe są często również kopiowane, aby potem być nadużywane... również w tym przypadku kod CVC nie odgrywa żadnej roli, ponieważ nie jest używany przy płatnościach terminalowych.

Co do twojego pytania... jeśli zszywiesz lub zamalujesz kod CVC, to karta kredytowa nadal będzie aktywna i ważna... ale karty należą do banku i nie wolno ich uszkadzać, ale zazwyczaj karty nie są nigdy odsyłane z powrotem do banku, więc banki tego nie zauważą.

Podsumowując: Czy wolno? - Nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata