Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Porady książkowe Bolitho: BĄDŹ GŁUPIM - dla udanego życia

Napisany przez 2Bolitho
Przeczytałem kolejną książkę i bardzo mi się podobała, dlatego chciałbym ją tutaj przedstawić:

BE STUPID - for a successful living (autor: Renzo Rosso)

Trafiłem na nią przez artykuł w Business Punk, w którym przedstawiono Renzo Rosso, założyciela Diesela. Zachwyciła mnie kreatywność i odwaga podążania nowymi ścieżkami. Po prostu musiałem zdobyć tę książkę.

I książka spełniła obietnice zawarte w artykule. W 18 krótkich rozdziałach wyjaśnione jest, dlaczego bardziej opłaca się być głupim niż podążać mądrymi, ale wydeptanymi ścieżkami. Nauczysz się wiele o Dieselu i jego historii, a także o Renzo Rosso. Najważniejsze jest jednak to: dużo się dowiesz o zarządzaniu firmą i przedsiębiorczości. Książka jest zawsze interesująca i przystępna. Rozdziały przeplatają się gościnnymi wpisami rodziny i przyjaciół, a także osobistymi zdjęciami, co dodaje treści dodatkowej wartości.

Nie udało mi się znaleźć fragmentu do przeczytania w internecie, co szkoda. Nawet na Amazonie nie ma żadnych recenzji. Wygląda na prawdziwy insider tip. Książkę można kupić na Amazonie w języku angielskim i włoskim. Gdy tylko pojawi się mi informacja o niemieckim tłumaczeniu, zamieszczę tutaj link.

Amazon - wydanie angielskie: https://www.amazon.de/gp/product/0847...SIN=0847837580

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata