Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie pojazdu musi zostać złożone przez właściciela?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.

Mam właśnie 20 lat i zdałem egzamin na prawo jazdy trzy miesiące temu. Teraz moja babcia chce pomóc mi kupić własny nowy samochód. Chciałaby wziąć za niego kredyt. Samochód musi jednak być zarejestrowany na mnie, a nie na babcię. Czy może to stanowić problem, jeśli posiadacz pojazdu nie będzie tożsamy z osobą składającą wniosek o kredyt? W końcu nie miałoby sensu zarejestrować go na moje nazwisko, ponieważ nie mam jeszcze wysokich dochodów i jestem jeszcze zbyt młody.

Pozdrawiam, Rubben

Napisany przez 2Bolitho
Pod względem czysto technicznym nie powinno to stanowić problemu. Zostaniesz wpisany jako właściciel pojazdu w dokumencie, ale sam dokument pozostanie w posiadaniu Twojej babci jako potwierdzenie własności. Albo banku, bo na pewno chcą mieć samochód jako zabezpieczenie.

Pod względem ekonomicznym, doradzałbym Twojej babci, żeby tego nie robiła. Mimo wszystko, argumenty długoterminowej łączności z źródłem dochodu wypadają, a zostaje tylko to, że odsetki i utrata wartości sprawiają, że cała historia staje się bardzo kosztowna. Jeśli więc Twoja babcia dysponuje odpowiednimi środkami, to może to faktycznie być opcja. Oczywiście można również zapłacić gotówką i być może uzyskać jeszcze lepszą cenę.

Napisany przez 2Escorpio
Więc moja babcia jeszcze nie była na emeryturze, gdy miałem 20 lat *uśmiech*

Napisany przez Birgit

Więc moja babcia jeszcze nie była na emeryturze, gdy miałem 20 lat *uśmiech*

Zawsze zależy od tego, w jakim wieku zaszła w ciążę matka i babcia.

Gdy się urodziłem, moi dziadkowie mieli już ponad 60 lat.

Napisany przez Naseweis

Dzień dobry.
Nie miałoby sensu, podpisywać tego na mój
własny rachunek, ponieważ nie mam jeszcze wysokiego dochodu i jestem prawdopodobnie zbyt młody.

Decydujące jest także to, jakie dochody ma BABCIA i jak wysoki ma być kredyt samochodowy.

Pożyczkodawca decyduje, czy jest możliwe udzielenie pożyczki, i nikt w forum nie może udzielić na ten temat informacji.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=Naseweis">
Decydujące jest również, jakie dochody ma Babcia i jaka ma być wysokość kredytu samochodowego.

Kredytodawca decyduje, czy udzieli pożyczki, i nikt w forum nie może udzielić informacji na ten temat.

Pozdrowienia, N.
[/cytat]
W razie potrzeby może on wystąpić jako poręczyciel, przecież to jego samochód

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata