Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Klasyfikacja SFR dla drugiego samochodu

Napisany przez Luke
Kochani użytkownicy,

Chciałbym zwrócić się do naszych specjalistów ds. samochodów. O ile mi wiadomo, istnieją ubezpieczyciele samochodów, którzy klasyfikują nowo dodany drugi samochód do tego samego klasyfikacji zniżek, do której jest już przyporządkowany pierwszy samochód, przy czym nie jest konieczne, aby drugi samochód kiedykolwiek był objęty umową.

Czy możecie mi powiedzieć, którzy ubezpieczyciele to robią?

Dziękuję!

Pozdrowienia, Luke

Napisany przez Naseweis

Drodzy użytkownicy,

Chciałbym zwrócić się tutaj do naszych specjalistów od samochodów.

O ile mi wiadomo, istnieją ubezpieczyciele samochodowi, którzy klasyfikują nowo dodawany drugi samochód do tej samej klasy zniżek, do której już należy samochód pierwszy, przy czym nie jest konieczne, aby drugi samochód kiedykolwiek był zarejestrowany w umowie.

Cześć Luke,

Ta regulacja jest mi zupełnie nieznana.

U nas można otrzymać SF3 lub SF5 z odpowiednimi kryteriami dla drugiego samochodu.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Cześć Naseweis,

dziękuję za odpowiedź. To jest mi również znane w przypadku Victoria,
ale opisana przeze mnie regulacja istnieje naprawdę. Nawet jest w książce BWV wraz z przewodnikiem nauki, sprawdziłem tam jeszcze raz. Nie ma jednak wymienionej żadnej konkretnie Spółki.

Nie możne być wiele takich przypadków, nigdy czegoś takiego nie spotkałem. Byłoby dla mnie prywatnie interesujące poznać takie informacje.

Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć Luke,

ile lat ma ta książka?

U nas kiedyś takie były... około 1995.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Maj 2011

978-3-89699-414-1

Strona 174 Linia 17

Być może można to znaleźć jako e-book

Napisany przez Naseweis
Nie wiedziałem, co oznacza BWV w książkach i dlaczego wzmianka o tym pojawia się na forum finansowym.

Oferty: Książki BWV - SSV.de

Cóż... nie wszyskim jest znane, że informacje dotyczące prawa ubezpieczeniowego lepiej jest szukać w odpowiednich przepisach (np. BGB, SGB, VVG, EStG itp.) oraz w warunkach ubezpieczenia.

Pozdrowienia N.

Napisany przez Luke
Chcę znaleźć podręcznik prawa, który wyraźnie odnosi się do towarzystwa ubezpieczeniowego. Jeśli nie wiesz, po prostu nie odpowiadaj?!?

Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
bardzo trolująca odpowiedź!

Najpierw pojawia się wzmianka o tzw. książce BWV.

To, co znalazłem w internecie, można zobaczyć pod podanym linkiem.

Tylko co to ma teraz wspólnego z prawem ubezpieczeń

Napisany przez Luke
Podaję numer IBAN wraz z numerem strony i wiersza mojego pytania. Forum wydaje się po prostu zamieniać to w ten oznaczony balast ofertowy.

Napisany przez Matthiashase
Istnieją również ubezpieczenia, które początkowo klasyfikują drugi samochód jako SF1/2. Obowiązuje wtedy jednak specjalna skala, która ma niższe składki niż skala obowiązująca dla pierwszego samochodu.

Napisany przez adalbert64
U znajomego jest tak, że ubezpieczył swój drugi samochód w innej firmie. Tutaj jednak przenieśli dla niego również zniżki za bezszkodową jazdę z pierwszego samochodu, który jest ubezpieczony w innej firmie.

Napisany przez Luke
Cześć,

teraz to odkryłem. Directline oferuje to na określonych warunkach. W przypadku drugiego samochodu nie może być żadnego kierowcy poniżej 24. roku życia i nie mogło być żadnych szkód w ostatnim roku ubezpieczenia. Wtedy na drugi samochód można np. zastosować aż do 25 lat bezszkodowej jazdy (28%). To może być oszczędność dla wielu osób.

Tylko jednym problemem jest to, że to jest wewnętrzna zasada directline. Jeśli więc kiedyś zrezygnujesz z ubezpieczenia tam, możesz przenieść tylko Bonus MZR do nowego ubezpieczenia, który naprawdę zdobyłeś.

Tutaj biorę pod uwagę tylko cenę, nie wydajność.

Pozdrowienia

Napisany przez Dahut
Uwaga! W przypadku Directline chciałem ubezpieczyć moje dwa samochody w zeszłym roku. Zgodnie z ofertą internetową oba pojazdy miały otrzymać takie same zniżki (w moim przypadku 30%). Kiedy próbowałem zawrzeć umowę online, nie było to możliwe, a następnie telefonicznie otrzymałem zupełnie inny, znacznie droższy tarif dla obu samochodów. Mój dotychczasowy ubezpieczyciel ubezpieczył mi drugi samochód na 70%. Całkowita kwota była znacznie niższa niż oferta, którą Directline przesłał mi e-mailem.

Napisany przez Christiane1978
Też mi nie jest znana ta regulacja, zgodnie z którą druga polisa jest automatycznie klasyfikowana w tej samej klasie bonusowej. Kiedyś dokonałem tzw. wymiany SF w ubezpieczeniu. Przeniosłem istniejącą polisę na inne pojazd mechaniczny i złożyłem wniosek o nową polisę dla starego/inne pojazdu. Na nowej polisie zacząłem od SF2.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata