Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy bank może narzucić klientowi kartę kredytową

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory miałem zawsze tylko kartę Master Card, wydaną przez moją domową bank. W zasadzie to mi wystarczało, ale pojawiła się oferta na kartę Visa, która była bardzo korzystna, więc ją również wziąłem. Moja bank oczywiście zauważył przez obciążenia, że mam teraz drugą kartę i natychmiast zareagował. Poprosili mnie o rozmowę i wyraźnie dali do zrozumienia, że mam się pozbyć karty Visa. Czy bank może to zrobić, skoro sam oferuje inną kartę? Pozdrowienia, Sosoda

Napisany przez 2Escorpio
Oczywiście, że nie! Możesz robić, co chcesz, nawet jeśli miałbyś karty Visa I Mastercard z innej banku, twojemu bankowi w ogóle to nie przeszkadza.

Napisany przez roland
Oczywiście z pewnością zalecą Ci produkt wewnętrzny z determinacją. :-). Nie daj się tym jednak sprowokować. Oczywiście możesz robić, co chcesz.

Napisany przez Karin2202
Wow, co to za bank? Ja mam kilka kart i moja Raiffeisen Bank nic na to nie mówiła... To prawie przestępcze, że naciskają na ciebie, żebyś się ich pozbył!

Napisany przez Birgit
Jeśli bank próbowałby na mnie naciskać, przestałbym być ich klientem od najdłuższego czasu.

Napisany przez Doso
Proszę bardzo, czyli sprawdzają twoje obroty z obcych banków i potem zmuszają cię do czegoś? Dla mnie byłoby to powodem do zmiany banku.

Napisany przez Winold
to niech zaproponują Ci coś tańszego

Napisany przez Lumo
Bank nie szukała w transakcjach, ale otrzymała komunikat od Schufy, że klient XY, mający kredyt (przez pierwszą kartę kredytową, być może również debet) teraz otrzymał drugą kartę, która również ma limit kredytowy.
Schufa informuje instytuty o nowych kredytach (a prawdziwą kartę kredytową teraz nazwę ogólnie w tym terminie) swoich klientów. Instytuty kredytowe związane z Schufą są regularnie informowane o wysokości kredytów/maksymalnej linii kredytowej klienta.

Jeśli ryzyko dla banku u klienta jest zbyt wysokie, powinien przynajmniej miło to wyjaśnić i dokładnie wytłumaczyć klientowi problem.
Więc to raczej problem komunikacyjny banku lub doradcy.

Zwróciłbyś kartę swojego banku, jeśli musiałbyś wybrać między nią a drugą oferującą lepsze warunki.
konto osobiste nie jest powiązane żadnymi warunkami, np. podpisaniem jakichkolwiek produktów finansowych w danym banku....

Napisany przez PaulaLin
Ojej, czegoś takiego jeszcze nigdy nie słyszałem! To skandal, że odważają się Ciebie na to zapytać i monitorować Twoje konto.

Zastanawiam się też, jak to wygląda w tym przypadku. Czy pracownicy banku mogą poprosić o rozmowę, jeśli na koncie pojawiła się większa suma pieniędzy? Uważam to także za bardzo wątpliwe! Co o tym myślicie?

Napisany przez markus_86a
Jeśli nie przesadziłeś, to wątpliwości nie mają prawa nic zrobić. Ale oczywiście zawsze próbują. Szczególnie gdy na koncie znajduje się duża suma, serce doradcy natychmiast zaczyna bić szybciej z powodu prowizji.Wtedy chce on sprzedać jakieś śmieci. Bądź ostrożny!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata