Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy nazwa na kodzie eVB musi być taka sama jak nazwa przyszłego właściciela?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

w weekend planuję z moim synem, który właśnie odebrał prawo jazdy,
poszukać samochodu. Dlatego właśnie dzwoniłem do mojego ubezpieczenia,
i poprosiłem o tzw. numer eVB. Niestety zapomniałem zapytać, czy nazwisko, na które teraz ten numer jest zarejestrowany,
musi być takie samo, na które później zostanie wydane pozwolenie rejestracyjne lub ubezpieczenie. Jeszcze nie zdecydowaliśmy się,
na kogo ma być zarejestrowany samochód i czy ubezpieczenie już ma być na nazwisko naszego syna, czy może my tymczasowo je opłacimy. Do kiedy musimy podjąć ostateczną decyzję?

Pozdrowienia, Bolle

Re: Czy nazwa na kodzie eVB musi być taka sama jak nazwa przyszłego właściciela?

Napisany przez Matthiashase
ubezpieczenie w eVB zapewnia jedną z trzech możliwości: - odmienny właściciel nie jest dozwolony - oznaczony jest konkretny odmienny właściciel - każdy dowolny właściciel jest akceptowalny Jeśli przy zawieraniu umowy ubezpieczenia nie podano żadnych szczegółowych informacji, wpisane zostanie imię ubezpieczonego, który musi być również właścicielem. W takim przypadku tylko ubezpieczony będzie mógł zarejestrować pojazd na siebie za pomocą eVB. Przy zmianie właściciela, zazwyczaj pobierane są dodatkowe opłaty. Najkorzystniej jest zarejestrować najpierw samochód na ciebie jako drugi pojazd, a twój syn będzie mógł przejąć klasę bonusową za kilka lat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata