Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zwrot pieniędzy z mojego banku????

Napisany przez kirakoelle
Cześć wszystkim!
Niestety moja sytuacja finansowa była dość kiepska aż do około 4 lat temu.
W przeszłości zaciągnąłem więc kredyty i częściowo spłaciłem stare kredyty poprzez nowe kredyty. No cóż, nie muszę chyba wspominać o odsetkach i opłatach, które w związku z tym naliczono -.- Cały ten bałagan prawie stanowi trzecią część kredytu....
Teraz dowiedziałem się od mojego szwagra, że jest jakiś wyrok, który pozwala mi nawet odzyskać pieniądze z już spłaconych kredytów?!
Przepraszam, nie mam pojęcia na ten temat, wiem tylko, że związane jest to z ubezpieczeniem na wypadek niespłacenia kredytu.
Czy ktoś może mi pomóc?

Napisany przez 2Bolitho
Co dokładnie chcesz odzyskać?

Dlatego pytam o opłaty? Koszty? Zbyt wysokie odsetki?

Napisany przez 2Bolitho
Żeby to ustalić, musiałbyś najpierw wiedzieć, jakie dokładnie koszty poniosłeś... Zapytaj swojego szwagra. Co dokładnie oznacza nadpłata odsetek?

Muszę go spytać jeszcze raz, mam nadzieję że go dorwę, bo przemierza całe Niemcy... Opłaty za przetwarzanie itp... a ja nawet nie wiem co to są nadpłacone odsetki. Wygląda na to że udało mu się całkowicie zrezygnować z kredytu. No świetnie, nie mogę go złapać, jestem zdenerwowany i nie wiem, jak zdobyć informacje.

Napisany przez Joschmi
Cześć,
mam podobny problem jak Ty, dlatego zarejestrowałem się już na różnych forach. W jednym z forów ktoś przesłał mi link, który może również Cię zainteresować.

W tym miejscu powinien być link do strony.

Jednak właśnie odkryłem, że nie mogę jeszcze dodawać linków.

Dlatego powinieneś poszukać w Google hasła "Vertragswertcheck". Znajdziesz stronę od razu.

Wczoraj odwiedziłem tę stronę i dzisiaj skontaktowałem się z ludźmi.
Teraz zamierzam przesłać im moje dokumenty w kopii, a oni sprawdzą najpierw, czy coś można zrobić z moimi umowami.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wstępna ocena nie kosztuje mnie nic. Jeśli nie ma nic do wygrania w moich umowach, to koniec, nie muszę inwestować pieniędzy.

Kiedyś kontaktowałem się z prawnikiem, a za samą wstępną ocenę miałem zapłacić 400 EUR. To było dla mnie zbyt drogie.

Sprawdź tę stronę. Ja uważam, że jest bardzo interesująca.

Powodzenia

Pozdrowienia
joschmi

A propos: będę Was wszystkich (członków forum i zainteresowanych) informował na bieżąco o moich doświadczeniach.

Strona robi dobre wrażenie, więc przejrzę ją dokładnie i zadzwonię. Nie może być to złym pomysłem.
Dam relację później!

Cześć wszystkim!
Dzwoniłem tam dziś rano i teraz też wyślę moje dokumenty. Pani, z którą rozmawiałem, powiedziała mi, że wstępna ocena jest całkowicie darmowa. Wydaje się, że współpracują z kancelarią adwokacką specjalizującą się w tym obszarze.
Jeśli w trakcie wstępnej oceny okaże się, że można odzyskać pieniądze, dam wam znać!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata