Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy Sparkassen mogą wypowiedzieć umowę kredytu klientowi?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam konto w Sparkasse od zawsze, więc można powiedzieć, że jestem stałym klientem. Moje relacje biznesowe obejmują konto bieżące, konta oszczędnościowe, konto oszczędnościowe terminowe, ale także kredyt. Niestety, od czasu do czasu musiałem zaciągnąć kredyt, ponieważ nie mogę utrzymać się w ramach mojego debetu. Co jakiś czas trzeba to więc znowu uregulować. Teraz mam nieco kłopotliwą sytuację, ponieważ mój umowa o pracę wygasa, a ja jeszcze nie mam nowej pracy w zasięgu wzroku. Na pewno to nie potrwa zbyt długo, ale w międzyczasie będę miał trudności z obsługą kredytu. Czy Sparkasse może w związku z tym zerwać umowę kredytową?

Napisany przez BerndR
Bank może wypowiedzieć kredyt w rachunku bieżącym w dowolnym momencie.

kredyt ratalny zazwyczaj tylko wtedy, gdy spóźni się z ratami.

Napisany przez Birgit K.
Albo porozmawiasz z bankiem, informując ich o sytuacji i pytając o ustalony termin, aby nie wypowiedzieli Ci od razu umowy. Pozdrawiam, Birgit

Napisany przez 2Escorpio

Lub porozmawiasz z bankiem, poinformujesz ich i zapytasz o limit czasowy, żeby być może nie wypowiedzieli ci od razu umowy.

Pozdrowienia Birgit

To, że bank pójdzie na rękę w takiej sytuacji, bardzo wątpię... być może z drobnymi rzeczami, które jednak nie przyniosą efektów. Warto jednak spróbować... czasem może się udać.

W przeciwnym razie, w takiej sytuacji zazwyczaj istnieje ubezpieczenie kredytu w przypadku utraty pracy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata