Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jakie ubezpieczenie chroni smartfon przed uszkodzeniami?

Napisany przez ADMCI4
Z tego, co wiem, smartfony nie są ubezpieczone przez zwykłe ubezpieczenie majątkowe. Jednakże te urządzenia są zbyt drogie, aby po prostu zaakceptować, że mogą się zepsuć po upadku. Dlatego chciałbym ubezpieczyć smartfon, który planuję kupić w najbliższym czasie. Gdzie jest to możliwe i jakie składki trzeba brać pod uwagę?

Golo

Napisany przez Berlinerjung
Na smartfony istnieją ubezpieczenia oraz ubezpieczenia na telefony komórkowe. W Twoim przypadku polecam sprawdzić usługi firmy assona GmbH w Internecie. Koszty ubezpieczenia na smartfony wynoszą od 4 do 8 euro miesięcznie.

Napisany przez dersimon

O ile się orientuję, smartfony nie są objęte
zwykłym ubezpieczeniem mienia domowego.
Jednakże urządzenia są zdecydowanie za drogie, żeby po prostu
zaakceptować fakt, że mogą się zepsuć po upadku.
Dlatego chciałbym ubezpieczyć smartfona, który planuję kupić w najbliższym czasie.
Gdzie jest to możliwe i jakie są składki,
których trzeba się spodziewać?

Golo

Naprawdę się opłaca! Mój kumpel kilka razy już dostał nowego iPhonea, gdy mu się zepsuł.

Napisany przez Finanzerin69
Ale masz przecież najpierw gwarancję, jeśli coś się zepsuje. Nie wiem, czy takie dodatkowe ubezpieczenie naprawdę się opłaca...

Napisany przez Birgit

Na pewno warto! Mój kumpel już kilka razy dostał nowy iPhone, gdy mu się zepsuł.

Kilka razy?

Mam telefon od ponad 15 lat i nigdy mi się nie zepsuł.

Telefon jest drogi, więc trzeba się nim ostrożnie obchodzić.

Napisany przez macboy
Czy prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej nie pokryje tego?

Napisany przez gruberclaudia
W pewnych okolicznościach?

Nadal kwestionuje sens takiego ubezpieczenia dla urządzenia, które wielu wymienia po roku lub dwóch. Nowa umowa, nowy telefon, albo po prostu chce się czegoś nowego...

Do tej pory nie zdarzyło mi się zepsuć ani jednego telefonu...
No dobra, raz jeden wpadł mi do wody, ale potem działał bez zarzutu; raz mi go skradziono, zrobiłem zgłoszenie kradzieży i dostałem nowy...

Napisany przez Gudrune
No cóż... Ja sam również zalałem już 2 urządzenia (na szczęście nic drogiego). Ale wielu znajomych faktycznie rozbija swoje iPhoney... Pytanie brzmi jednak: Czy ubezpieczenie wypłaca tylko za naprawę, na przykład za szkło, czy dostajesz nowe urządzenie? Czy ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam

Napisany przez Susanne2

no cóż...sam też już utopiłem 2 urządzenia (na szczęście nic drogiego). Ale wielu znajomych faktycznie potłukło swoje iphony...ale pytanie brzmi: Czy ubezpieczenie wypłaci tylko naprawę np. szkła, czy dostaniesz nowe urządzenie? Czy ktoś coś wie na ten temat?
pozdrawiam

Oczywiście tylko naprawę szkła. Dlaczego ubezpieczenie miałoby od razu dawać nowe urządzenie? Byłoby to znacznie droższe...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata