Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy starsi ludzie mają większą szansę na kredyt?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam teraz 28 lat, właśnie ukończyłem studia i potrzebuję pożyczki w wysokości około 12000 euro, aby urządzić mieszkanie w nowym mieście. Znalazłem tam pracę, gdzie od września 2012 będę zarabiać miesięcznie 3200 euro brutto. Mimo to martwię się, że bank może nie udzielić mi pożyczki, ponieważ jestem jeszcze stosunkowo młody i do tej pory zdobyłem niewiele punktów na tym polu. Moje zdolności kredytowej jeszcze nie udało mi się w pełni udowodnić. Czy moje podejrzenia są słuszne, że starsi ludzie mają lepsze szanse na uzyskanie kredytu bankowego z tego powodu?

Napisany przez eichi
Nie do końca rozumiem, co ma wspólnego z wiekiem. Osoba, która jest starsza od Ciebie, ma długi w wysokości 500 000 € i mieszka pod mostem, nie ma lepszych szans na uzyskanie kredytu niż Ty. Z tego wynika: Starsi ludzie nie mają automatycznie większych szans na dostanie kredytu. To właściwie było twoje pytanie...

No cóż, taka była sarkastyczna odpowiedź.

Już sam wymieniłeś czynniki, które mogą wpłynąć na to, czy dostaniesz kredyt czy nie.

Ja osobiście nie chciałbym urządzać mieszkania na kredyt, ale możesz po prostu zapytać w swoim banku, na jaką kwotę udzieliliby Ci kredytu na ten cel?

Napisany przez 2Bolitho

Chociaż nigdy nie chciałbym założyć mieszkania na kredyt, ...

Pełna zgoda, ale to nie jest tutaj pytanie.

Dostajesz kredyt, gdy bank jest pewny, że będziesz w stanie go spłacić. W jakiś sposób muszą zarabiać pieniądze. A ryzyko jest rekompensowane poprzez oprocentowanie.

Nie uważam, że powinieneś iść do banku, aby dowiedzieć się, jaką kwotę kredytu możesz sobie pozwolić. Jeśli potrzebujesz 12 000 euro, znajdź bank, który zaoferuje Ci najlepszą ofertę. Przed tym powinieneś obliczyć, jaka byłaby obciążenie takim kredytem i czy będziesz w stanie go spłacić. Należy zestawić ze sobą wszystkie przychody i wydatki, a także nie zapominać o zapasach na wakacje, nowe wyposażenie, samochód, budowę majątku, naprawy i wszystko inne, co jest ci potrzebne. Jeśli na końcu coś zostanie, to jest suma, którą możesz spłacić kredyt.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata