Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: CANCOM IT SYSTEME AG WHEN COK)

Napisany przez beta
Od pewnego czasu ponownie pozwoliłem sobie na trochę CANCOM (COK). https://aktien.onvista.de/snapshot.html?ID_OSI=81945 Wiodący dostawca/usługodawca IT. Ostatnie dane finansowe były przekonujące. W średnim okresie oczekuję impulsu ze strony sezonu świątecznego (nadchodzące podwyżki podatku VAT). Dodatkowe przychody w obszarze klientów indywidualnych powinny utrzymać się także do wiosny, ponieważ Microsoft oraz Apple wprowadzają nowe systemy operacyjne. Będziemy ponownie modernizować lub aktualizować. Strona internetowa Cancom została niedawno zaktualizowana. Bardzo przejrzysta, wszystkie niezbędne informacje można tam znaleźć, warto zajrzeć: https://www.cancom.de/ Pozdrowienia

Napisany przez beta
Skok dzisiaj na CANCOM dobrze zrobił. Wyszedłem zbyt wcześnie, ale po zakupie drugiej porcji udało się obniżyć cenę zakupu do 3,2 €, co oznacza obecnie niewielki zysk w portfelu na poziomie około 4%. W kontekście wielu nowych produktów z dziedziny IT planowanych na 07 rok, tytułu nie sprzedaję. Być może CeBit w połowie marca przyniesie nowe impulsy. --------------------------------------------------------------------------- DGAP-Adhoc: CANCOM IT Systeme AG przewyższa prognozy sprzedaży i wyników za rok 2006 09.01.2007 CANCOM IT Systeme AG przekracza prognozy sprzedaży i wyników za rok 2006 Jettingen-Scheppach, 09.01.2007 - Grupa CANCOM osiągnęła w roku obrotowym 2006 według wstępnych szacunków skonsolidowaną sprzedaż na poziomie około 266 mln euro, w porównaniu z 222,2 mln euro w roku obrotowym 2005 (+19,7%). Pierwotna prognoza przedsiębiorstwa zakładała skonsolidowaną sprzedaż w przedziale od 230 do 250 mln euro. Konkretne dane dotyczące wyników nie są obecnie jeszcze dostępne. Jednak w związku z dobrą dynamiką sprzedaży w roku obrotowym 2006 przewiduje się, że skonsolidowany wynik EBIT przedsiębiorstwa również może przekroczyć pierwotną prognozę przedsiębiorstwa na poziomie od 2 do 4 mln euro. Dzięki temu Grupa CANCOM może zapewne ogłosić najlepszy rok obrotowy w historii przedsiębiorstwa pod względem sprzedaży i wyniku EBIT. Powodem pozytywnego rozwoju biznesu jest przede wszystkim udany rozwój usług oraz znaczne ożywienie działalności handlowej, zwłaszcza w czwartym kwartale 2006 roku. O czym świadczy skonsolidowana sprzedaż za czwarty kwartał 2006 roku w wysokości 86,3 mln euro, czyli o około 27% wyższa niż w roku poprzednim, co stanowi nowy rekord. Zarząd oczekuje dalszego wzrostu sprzedaży i zdecydowanego zwiększenia wyniku EBIT w roku obrotowym 2007 w kontekście nadal pozytywnego rozwoju gospodarczego. --------------------------------------------------------------------------- Pozdrowienia

Napisany przez beta
Stopniowo ten wskaźnik przeistacza się w małą perełkę. Analitycy są generalnie pozytywnie nastawieni (co jednak nie ma dużego znaczenia). Kontynuowana ofensywa produktów Apple sprawia, że Cancom ma podniosłe nastroje. Cele kursowe do lata 2008 można sobie wybrać: 4,2€, 6€ aż do 10€. W przypadku spadków ponownie zwiększę inwestycję, w innym razie zamierzam odprężyć się i odpocząć :-) Jeśli te liczby mówią ci coś: https://www.cancom.de/unternehmen/CC_kennzahlen lub jak zawsze te wskaźniki: https://aktien.onvista.de/snapshot.html?ID_OSI=81945 Pozdrowienia

Napisany przez beat
Wygląda fascynująco. Muszę te liczby jeszcze wcisnąć do głowy przez lejek. Ale przed liczbami jest historia, a ta ma swój urok. Z Softy, Adobe i jabłkami mamy główne źródła przychodów w tym roku, do tego różne urządzenia i składniki. Jabłka chyba i tak chcą sprzedać trochę więcej. Dzisiaj przeczytałem coś o Best Buy w USA. Mam nadzieję, że moje mózg liczbowy również będzie zafascynowany. W każdym razie szukam miejsc na parkingowe €, więc to się dobrze składa. Dzięki za pośredni znak.

Napisany przez Simona
beta pisze: Powoli, ale pewnie, ta wartość zmienia się w małą perełkę. Analitycy są generalnie pozytywnie nastawieni (choć nie oznacza to wiele). Trwająca ofensywa produktowa Apple sprawia, że Cancom jest w dobrych nastrojach. Cele cenowe do lata 2008 można wybierać: są wymieniane kwoty 4,2€, 6€ aż do 10€. W przypadku słabości dokonam ponownego zwiększenia inwestycji, w przeciwnym razie obowiązuje zasada: podwyższone nogi i zrelaksowanie się :-) Dla tych, którym te liczby coś mówią: https://www.cancom.de/unternehmen/CC_kennzahlen lub jak zawsze te wskaźniki: https://aktien.onvista.de/snapshot.html?ID_OSI=81945 Pozdrowienia
Dzięki za informację, beta. Wygląda na to, że zdobyliście bardzo szybko. Mam ten tytuł na liście obserwowanych. Dziś rano było trochę za późno na wejście; krótko po otwarciu cena tytułu już wynosiła 3,84, a ostatnia cena 3,95. Dotychczasowe najwyższe kursy wynosiły około 4€. Ekscytująco, powodzenia! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
ma jednak duży wolumen handlowy. Szybkie zmiany kursu są więc możliwe w obie strony

Napisany przez beat
Postanowiłem zaopatrzyć się w pierwszą partię, chociaż akcja już miała dużo ruchów. Zostałem przekonany pod względem fundamentalnym. Wycena jest bardzo zachęcająca. Integracja z zeszłorocznym przejęciem również oferuje spory potencjał. Wyniki moich analiz: K/Z 07: 12,2; 08: 9,7; PEG 07: 0,4; 08: 0,4 15.05. publikowane będą wyniki za Q1. Nie należy się spodziewać niczego specjalnego. Wyniki mogą być słabe, gdyż ze względu na podatek VAT wiele zakupów zostało przyspieszonych. Jednak prognozy powinny być optymistyczne, ponieważ Adobe rozpoczyna dostawy, a Apple również niebawem się dołączy. Firma dąży do osiągnięcia marży EBIT na poziomie 4% do 2012 roku, co stanowi więcej niż podwojenie. Ponadto, współczynnik podatkowy ma spaść o 5%, co również wpłynie na zyski. Spodziewam się wzrostu o 20% po wynikach Q1, jeśli nie, to roczne na poziomie 30%. Przeceny do około 3,50. Ponownie dzięki beta za wskazówkę i bardzo sensowne raportowanie.

Napisany przez beta
Średniej wielkości przedsiębiorstwa w krajach D mają się dobrze. Przynajmniej praktycznie codziennie można to wyczytać z mediów. Ponownie inwestuje się w infrastrukturę informatyczną. Wydaje się, że Cancom może skorzystać z tego trendu. W sektorze usług informatycznych biznes kwitnie..... ---------------------------------------- 02.05.2007 12:20 DGAP-Adhoc: CANCOM IT Systeme AG (niemiecki) https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-05/artikel-8166005.asp ---------------------------- Pozdrowienia

Napisany przez beat
Trochę się zdziwiłem, oczekiwałem tych liczb dopiero 15.05. Ale wygląda na to, że jest to jakaś niemiecka niegrzeczność, prezentować papier w oficjalnym terminie, a publikować kluczowe liczby dwa tygodnie wcześniej. Tak czy inaczej, liczby są przekonujące. Obroty są trochę słabe. Zakładam jednak, że jest to kwestia sezonowości, ponieważ Q1 w IT jest raczej słabe, ponieważ najpierw trzeba ustalić budżety itp., przez co faktury wpadają do Q2. Marże zostały znacząco zwiększone. Jeśli Q1 można przeliczyć na cały rok, to moje oczekiwania na 07 zostaną zniszczone. Zobaczymy, co jeszcze mają do powiedzenia 15.05. Te małe wartości w D są trochę uciążliwe. Jeśli nikt nie zaleca zakupu, to się nic nie dzieje. Samodzielne myślenie nie wydaje się być zbyt rozpowszechnione w kręgach inwestorów.

Napisany przez beta
Dziś sprzedałem 2/3. Był dobry zysk 33%. Nie zaszkodzi. Jedna trzecia zostaje w portfelu, bo chcę jeszcze raz wejść. W tej chwili wydaje się, że jestem trochę niepewny... jeśli chodzi o ogólną sytuację na rynkach. Na przykładzie DAX-a widzimy, że gdy nastąpi korekta, mniejsze spółki ponoszą największe straty. Jednakże, mniejsze firmy także szybciej się regenerują... Czekam... :lol: Pozdrawiam

Napisany przez beta
Znowu zdeponowałem 2000 sztuk, po 4,18€ każda. Muszę jakoś działać :?: Pozdrowienia

Napisany przez Springer
Interesujące, znalazłem w sieci, aktualne wywiad z CEO Weinmann: Czy Cancom nadchodzi?!

Napisany przez beta
Dziękuję, interesujące. Szczególnie miło słyszeć: Czy będzie emisja kapitału? Nie, świadomie nie zamierzamy finansować tych przejęć poprzez emisję kapitału. W ten sposób unikamy rozcieńczenia zysków w interesie akcjonariuszy. Nasze dostępne środki na to pozwalają.

Napisany przez krisenfan
Cancom jest optymistyczny

https://goo.gl/uZpY7t

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata