Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Central PKV. Pokrycie kosztów

Napisany przez alex2003a
Cześć,

Jestem ubezpieczony w Central (KEH 750) od 6 lat.

Dostałem dwa propozycje kosztów od dentysty (różnica polega tylko na plomby lub koronie).
Odpowiedź mnie zaskoczyła.

1. Zostanie zapłacone 100% kwoty podlegającej zwrotowi. - dlaczego nie ma potwierdzenia dotyczącego sumy, którą PKV pokryje?
2. Otrzymałem dwa plany kosztów. Nie możemy zatwierdzić obu procedur leczniczych. - Dentysta zaproponował mi dwie alternatywne metody leczenia tych samych zębów. Jak mam podjąć decyzję? Czy to normalne czy popełniłem
jakiś błąd?
3. Opłatę za usługi dentystyczne akceptujemy do 2,3-krotności stawki opłaty. Jeśli uzasadnienie jest wystarczające, zwrócimy maksymalnie 3,5-krotność stawki opłaty - W propozycji kosztów widzę, że w niektórych punktach jest 3,5-krotność stawki opłaty.

Czy to normalne, że od PKV otrzymuję takie odpowiedzi?
Spodziewałem się konkretnego potwierdzenia dotyczącego kwoty, która zostanie zwrócona przez PKV.
Myślałem również, że dostanę odpowiedzi na dwa kosztorysy i wtedy podejmę decyzję.

Czy coś źle zrobiłem?

Napisany przez Naseweis

Czy zrobiłem coś źle?

tak - zawarłeś ubezpieczenie zdrowotne w niewłaściwym ubezpieczycielu!

zobacz: viewtopic.php?t=4192

Pozdrowienia, N.

Napisany przez tequila
Właśnie u niewłaściwego ubezpieczyciela zawarłem ubezpieczenie zdrowotne!
zobacz: viewtopic.php?t=4192

Czy teraz w AXA jest normą, że rywalizuje się z konkurentami na podstawie kilku opinii w internecie? Czy w AXA nie ma opłat wstępnych, które nie zbliżają się swoim zakresem do GKV i tym samym podważają zasadę prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego? Czy w AXA nie ma nadmiernych podwyżek składek?
Ale jeśli chcemy kierować się internetem, to w przypadku AXA również wybraliśmy niewłaściwego ubezpieczyciela:
Axa ubezpieczenie zdrowotne: Czy jest powód do skarg? - ubezpieczenie zdrowotne prywatne - FOCUS Online - Wiadomości

Jeśli chodzi o obsługę, wygląda na to, że AXA ma zaległości: W latach 1997-2008 na 100 000 ubezpieczonych zdrowotnie przypadało średnio 30,16 skarg do urzędu nadzoru - znacznie więcej niż w przypadku każdego innego ubezpieczyciela zdrowotnego. Dla porównania: dla Provinzial Kranken wskaźnik skarg wynosi 1,52, dla DEVK 2,06....

Tak więc tyle na temat jakości AXA. Alexie, nie wybrałeś złego ubezpieczyciela, ale wydaje się, że wybrałeś taryfę, która nie spełnia Twoich potrzeb. Jak doszło do tego wyboru?

Napisany przez Mike Spezi
Tak, co można na to powiedzieć! Nasz przyjaciel Mądrygłów czasem po prostu przesadza (choć podstawowa myśl nie jest zupełnie bezpodstawna) i przy tym całkiem zapomina odpowiedzieć na właściwe pytanie! Bronię jednak przyjaciela Mądrygłowa, ponieważ tak naprawdę jest on osobą związana z DBV i dlatego od dawna przyzwyczajony do o wiele lepszych standardów niż żarłacz i nowa matka AXA kiedykolwiek będą w stanie zaproponować! Tak więc, Alex 2003a, Takie odpowiedzi generalnie nie są niczym nadzwyczajnym i są powszechnie stosowane w ubezpieczeniowej terminologii. Generalnie nie jest konieczne uzyskiwanie decyzji o pokryciu kosztów, jak w przypadku GKV, w przypadku PKV. Świadczenia są jasno opisane w taryfie i będą realizowane zgodnie z nią. W Państwa przypadku sytuacja wygląda następująco: KEH 750 W obszarze stomatologicznym pokrycie wynosi 100% w przypadku leczenia zębów, natomiast w przypadku protetyki pokryte zostanie 60% kosztów. Oznacza to też, że w przypadku konieczności medycznej i jej uzasadnienia, prowadzi to do refundacji nawet do 3,5-krotności. Zatem w obu proponowanych zabiegach mają Państwo odpowiednie pokrycie kosztów zgodnie z taryfą Central. Moim zdaniem oznacza to, że w przypadku zwykłego plombowania (przypuszczam, że to jest oznaczone jako Fühlung) otrzymają Państwo zwrot 100% kosztów. Gdyby to było korona, to jest to proteza dentystyczna, co oznacza, że Central zwróci 60% kosztów. Oznacza to więc, że za każde 100 [url]euro[/url] otrzymają Państwo zwrot 60 [url]euro[/url]. Możliwe jednak, że wykupili Państwo dodatkowy pakiet do głównej taryfy, co sprawiłoby, że stanowiliby Państwo lepszą pozycję w zakresie protez. Obecnie nie mam informacji, czy taka możliwość w ogóle była oferowana. Mam nadzieję, że to było pomocne. Z poważaniem Mike

Napisany przez Naseweis
Cześć Mike Spezi, dobrze zauważone, jednakże taryfy DBV wciąż istnieją, tylko wielu użytkowników tutaj, jak np. Tequila, Sabine 75 czy S.... Kid, często to zapominają. Pozdrowienia, N.

Cześć Mike Speci,

,,,,,,,,,, Użytkownicy tutaj, tacy jak Tequila, Sabine 75 czy S.... Kid często są zapominani.

Pozdrowienia N.

Czy to oznacza, że wspomniana osoba występuje tutaj pod kilkoma nickami?? Po co ta nonsensowność?

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez tequila
Naseweisie, czy mógłbyś przedstawić dowody na swoje bardzo paranoidalne teorie spiskowe tutaj? Możesz to zrobić również pod jednym z wielu innych pseudonimów, które używasz w różnych forach i za co otrzymałeś zakaz wstępu pod groźbą kary. Do wyboru masz m.in. Merger, Insurer, Fuzzi, Axa, AXXA... Czy o czymś zapomniałem?
Zakazy wstępu
Być może chciałbyś się wypowiedzieć na ten temat?

Oha, Ty Sprytniaku!

Jesteś teraz pod presją udowodnienia swoich słów!

Przejrzałem tę stronę! (Zakaz dostępu) Oszczędź mi teraz wrzucania tego linku tutaj, ale to co napisał tequila, wydaje się nie bezpodstawne.

Podsumowanie: Nie rzucaj kamieniami, gdy siedzisz w szklanym domu!

Osobiście zalecam unikanie tutaj osobistych ataków i skupianie się wyłącznie na tematyce oraz udzielanie pomocnych odpowiedzi pytającym. Oczywiście, nie trzeba być jednej myśli. Proszę jednak pamiętać, jaki wrażenie muszą robić te spory na pytających, którzy z reguły są już zdezorientowani. Nie wpływa to na poprawę wiarygodności tej branży.

Pozdrawiam
mike

Napisany przez Naseweis
Cześć Mike Spezi,

w tej sprawie kilka tygodni temu napisałem e-mail do moderatora Escorpio.

A więc krótkie przedstawienie tego tematu, aby każdy mógł wyrobić sobie własne zdanie.

Byłem moderatorem na tym forum wymienionym przez Tequile, na życzenie właściciela forum.

Po tym, jak kilku użytkowników forum zachowało się nieodpowiednio, właściciel forum ustalił kilka zasad. Wśród nich zakazano umieszczania linków reklamowych w tekście.

Po usunięciu kilku linków reklamowych, oskarżono mnie o działanie na szkodę interesów forum.

W związku z tym zrezygnowałem i od tamtego czasu nie zalogowałem się ponownie na forum.

Dla mnie to forum nie jest forum specjalistyczne, ale miejsce, gdzie agent ubezpieczeniowy pod pseudonimem Der Alte, aka Lena (rzeczywiste nazwisko U. Kühn), chce tylko się wywyższać.

Moim dawnym pseudonimem był Merger, który używam na przykład na www.wer-weiss-was.de.

Nick Naseweis używam po raz pierwszy tutaj na forum.

Kilka tygodni temu pojawiła się tutaj Sabine_75 i zaatakowała mnie osobiście (obraźliwe wpisy zostały usunięte przez Escorpio).

Krótko po tym pojawiła się tequilia i zaczęły się osobiste ataki oraz linki.

To wszystko, teraz każdy może sobie wyrobić opinię na ten temat.

Pozdrowienia!

N.

Napisany przez Naseweis
Jeszcze jedno uzupełnienie!

Nie będę udzielać kolejnych publicznych oświadczeń.

Jeśli ktoś chciałby uzyskać więcej informacji, proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.

Oczekuję podania prawdziwego imienia, a nie tylko pseudonimu.

Pozdrowienia!

Norbert

Cześć Naseweis / Norbert,

dziękuję za publiczne wyjaśnienie.

Z mojego punktu widzenia jest to wystarczające i wiarygodne.

Jak wiesz, ja również nigdy nie ukrywałem się za żadnymi pseudonimami.

Pozdrawiam
Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata