Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy dostępne są nowe obligacje rządowe z ochroną przed inflacją w banku?

Napisany przez ADMCI4
Niedawno przeczytałem w gazecie artykuł o nowych obligacjach rządowych, które niedawno pojawiły się na rynku lub wkrótce się pojawią. Mam duże zainteresowanie nimi, ponieważ prawdopodobnie są one najnowszym produktem na rynku i zapewniają wysokie bezpieczeństwo w kontekście inflacji. Chciałbym zainwestować niewielką sumę dla moich dzieci, dlatego chciałbym dowiedzieć się więcej na ten temat. Czy mogę kupić te papiery w zwykłych bankach i uzyskać informacje, czy może ktoś tutaj w forum może mi więcej powiedzieć na ten temat?

Napisany przez 2Bolitho
Hmm, czy możesz bliżej opisać tę ofertę? Nie jest mi ona znana. Tutaj znajdziesz oferty papierów wartościowych rządu federalnego: https://www.bundeswertpapiere.de Co rozumiesz przez na bieżąco? Rząd potrzebuje pieniędzy i musi je pożyczyć. Chce to zrobić możliwie tanio, najlepiej, jak to możliwe, za pomocą ujemnych stóp procentowych. Możliwe jest, że korekta inflacji wpłynie łagodząco na zwrot z inwestycji. Dokładniej mogę to powiedzieć dopiero po zapoznaniu się z ofertą. Warto też zastanowić się, o jakiej inflacji mówisz. Prawdopodobnie jest to jakaś wartość statystyczna, która nie pokrywa się z twoją osobistą inflacją. Proszę, nie źle mnie zrozumiesz, nie chcę tego demonizować. Zwłaszcza jeśli pieniądze leżałyby na koncie bieżącym lub oszczędnościowym. Po prostu nie spodziewaj się zbyt wiele.

Napisany przez BerndR
Zabezpieczenie przed inflacją jest kupowane poprzez niższą stopę bazową. W związku z tym opłaca się to tylko wtedy, gdy rzeczywista inflacja przewyższa szacowaną stopę inflacji emitenta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata