Witajcie,
zarejestrowałem się tutaj w związku z tym postem.
Musię powiedzieć, że jest naprawdę przerażające, jak wiele fałszywych informacji jest tutaj podawanych, nie chcę teraz uznawać opcji binarnych za świętego Graala systemów finansowych, ale chciałbym coś wyjaśnić.
Brokerzy (większość z nich) mają oczywiście swoją siedzibę za granicą, co daje im korzyści podatkowe, zakładać, że nie są uczciwi, nie mając własnych doświadczeń, jest dość nierozsądne.
Zalecanie komuś, żeby trzymał się z dala tylko z tego powodu, że się na tym nie zna, jest moim zdaniem kompletnie błędne.
Osobiście zacząłem handlować opcjami binarnymi dwa miesiące temu, co nie oznacza, że od razu dokonałem transakcji, na szczęście tutaj nie jest to konieczne do nauki handlu opcjami binarnymi.
Krótko o moim podejściu:
Wchodzę na stronę internetową mojego brokera i na stronę z kursami na żywo (tak, kursy się różnią).
Następnie czekam na wskaźnik do zakupu lub sprzedaży (Up - Down), wcześniej porównując obie wartości kursów. Jeśli są one prawie identyczne (co u brokera, u którego jestem, jest prawie zawsze prawdą), notuję te wartości i później sprawdzam, jak kształtował się kurs, a także czy poprawnie dokonałem analizy.
W ten sposób mogę opracować taktykę, nie musząc inwestować nawet grosza, a kiedy zdobędę doświadczenie, zaczynam handel na prawdziwe pieniądze.
@cartrader13
Można osiągnąć tylko 71% zysku?
Matematyka 6 siła
Obliczenia są dość proste, trzeba się nimi zająć i nie odpowiadać po prostu na podstawie przeczytanej informacji.
Masz szansę na zysk w wysokości 71% i twój przegrany jest zabezpieczony na poziomie 15%.
Zakładamy więc, że postawisz 100 €. Twój realny straty to nie 100, ale 100 - 15% = 85 €. Jeśli postawisz 100
euro i wygrasz, otrzymasz 71
euro. Przy ryzyku 85
euro i zysku 71
euro zysk wynosi około 83,5%.
Kolejna sprawa:
Opcje binarne są grą losową, lepiej pójść do kasyna! Czy coś przegapiłem? Przy stawianiu na czerwone lub czarne nie ma czynnika wpływającego na kulkę, i nie ma podstaw do twierdzenia, że kula będzie miała większe szanse na spadnięcie na konkretny kolor.
Jednak istnieje wiele czynników w przypadku opcji binarnych, które wpływają na kurs, ale sztuką jest znalezienie właściwych (ja jeszcze ich nie znalazłem).
Na zakończenie należy powiedzieć, że opcje binarne są BARDZO spekulacyjne i trzeba naprawdę uważać, ale z odrobiną cierpliwości i chęci nauki można tu z pewnością zarobić dobrze. Zakładam, że potrzebuję 6 miesięcy, aby nabierać wyczucia, co na co muszę reagować, ale wciąż nie jestem ekspertem!!!!
Na tyle wystarczy na pierwszy post. Ale aby wyjaśnić jedno, nie mówię tutaj, że w przypadku opcji binarnych czeka duży zysk, ale potępianie ich również jest niewłaściwym podejściem, mogę powiedzieć, że w bardzo krótkim czasie dużo się nauczyłem, ponieważ bardzo szybko otrzymuję reakcję na moje działania.