Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie są koszty związane z tablicą rejestracyjną sezonową dla mojego samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Udało mi się znaleźć bardzo stary samochód Citroen DS, który jest w bardzo dobrym stanie i który chciałem koniecznie mieć. Ponieważ jest zbyt cenny, żeby nim jeździć, zazwyczaj stoi w garażu i cieszy mnie tam. Od czasu do czasu chcę jednak wyjechać tą ozdobą i będę musiał zarejestrować tablice sezonowe. Chciałbym teraz wiedzieć, czy ceny takich tablic zawsze są takie same, czy też zależą od konkretnego pojazdu i jego danych technicznych. Czy muszę wziąć tablice na całe lato, jeśli chcę jeździć samochodem tylko kilka razy? Gr... Maximo

Re: Jakie są koszty związane z tablicą rejestracyjną sezonową dla mojego samochodu?

Napisany przez Christiane1978
Na pewno warto też wziąć pod uwagę tablice sezonowe, ponieważ chcesz jeździć tylko przy ładnej pogodzie, czyli w odpowiednich porach roku. Koszty tablic sezonowych oraz ubezpieczenia w tym okresie nie są jednak ustalone stałą kwotą, lecz zależą od pojazdu, twojego bonusu za brak szkód, klasy regionalnej itp... podobnie jak przy ubezpieczeniu przez cały rok. Oczywiście płacisz tylko za odpowiedni okres związany z tablicą sezonową. Należy jednak pamiętać, że w pozostałym czasie pojazd nie jest ubezpieczony (np. od kradzieży). Dlatego istnieje również specjalne, tanie ubezpieczenie na okres postoju.

Napisany przez Naseweis

Miej jednak na uwadze, że w pozostałym czasie pojazd nie jest ubezpieczony (np. od kradzieży). Za to istnieje specjalne tanie ubezpieczenie na okres postoju.

Lepsze jest znane pod nazwą ubezpieczenie komunikacyjne od kradzieży.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata